Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyšperkujte svoje tělo stříbrem! Léčivé účinky i jarní trendy v líčení

4. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Léčivá síla stříbra je známa už stovky let. Ve středověku se stříbro používalo jako prevence proti morovým onemocněním. Indiáni zase přidávali stříbro do barelu s vodou, aby se nekazila. Během obou světových válek bránilo šíření infekce u zraněných vojáků. I když jeho používání ve 20. století vystřídala průmyslově vyráběná antibiotika, stříbro zdravotnictví nikdy neopustilo. V přírodní kosmetice zažívá znovu boom v podobě pleťových krému a přípravků pro ústní hygienu. V líčení je pro letošní jaro číslem jedna.

Stříbro je látka, která se používá v lékařství i kosmetice od nepaměti. V kosmetice stříbro pomáhá udržovat krásnou pleť a zdravý zářivý úsměv. Stříbro má také silné antibakteriální a protizánětlivé účinky a navíc stříbrné tóny a barvy dodají glanc každému líčení.

Jak ze stříbra dostaneme to nejlepší?

Každý známe stříbro jako drahý kov, ale když jej rozložíme na menší částice, může mít fascinující účinky v lékařství i kosmetice. Po dlouholetém vývoji zaměřeném na výrobu mikročástic čistého stříbra, se dnes mohou dávno známé vlastnosti ušlechtilého kovu cíleně využívat i pro výrobu kosmetických přípravků a léčiv.

Ionty stříbra, které ovlivňují látkovou výměnu buněčného systému bakterií, pak napomáhají například lepší regeneraci pokožky nebo dutiny ústní. Jelikož stříbro napadá bakterie přímo z nitra, tak brání jejich dalšímu množení. A tak perfektně odstraňuje škodlivé mikroorganismy vyskytující se na pokožce (např. bakterie, viry, houby, kvasinky).

Postup výroby

Z velmi čistého stříbrného drátu se ve vakuu a pod silným tlakem extrahují jednotlivé atomy stříbra. Částice se poté spojí a vytvářejí nepravidelné komplexy. Mnoho jednotek poté tvoří houbovitou strukturu. Vznikne tedy šedý stříbrný prášek, který nevykazuje stopy jiných rušivých kovů.

Další nespornou výhodou je, že lze stříbro využít jako přírodní antibiotikum, které utěšuje bolest, zmenšuje otoky a pomáhá rychlejší regeneraci.

Mějte úsměv hvězd stříbrného plátna

Díky svým antibakteriálním vlastnostem se mikročástice stříbra hodí i pro výrobky pečující o zdraví dutiny ústní. Tam se totiž daří celé škále mikroorganismů a bakterií, které mohou způsobovat zubní kámen, kaz, paradentózu nebo nepříjemný dech. Vyzkoušejte například zubní pastu Microsilver Tooth Paste od kosmetické firmy LR Health & Beauty. Na rozdíl od klasických zubních past můžete očekávat lepší výsledky v boji proti bakteriím. Částečky mikrostříbra pomáhají chránit před zubním kazem a plakem, navíc působí jako prevence paradontózy.  Je také možné ji nanést na jazyk a chvíli nechat působit. Tím eliminujeme bakterie způsobující zápach z úst.Microsilver Tooth Paste 75ml 28 

Microsilver Tooth Paste 75ml 285 Kč
Autor: LR Health and Beauty systems s.r.o.
Microsilver Dental Health Gum 99 Kč
Autor: LR Health and Beauty systems s.r.o.

Oslňte dokonalou pletí pomocí mikrostříbra

Obličej a pleť jsou nejvíce náchylné na různá bakteriální onemocnění. Za spoustu nedokonalostí může špatná a nedostatečná péče. Bakterie se na pokožce šíří velmi rychle a agresivně. Pro velmi namáhanou a citlivou pokožku jsou ideální produkty Microsilver Plus -  Face wash a Face cream.

Výhodou řady kosmetické značky LR Health & Beauty MICROSILVER PLUS je, že umožňuje velký absorpční kontakt s mikroorganismy. Z kovového mikrostříbra jsou při tom permanentně uvolňovány ionty stříbra, které napadají přímo buněčnou stěnu mikroorganismů a znemožňují jejich další šíření. Pokožka zbavená mikroorganismů regeneruje rychleji. Brzy vypadá jemnější, pravidelná a opět hebká. Při pravidelném použití MICROSILVER PLUS zůstává pokožka hezká, přirozená a svěží. Microsilver Plus - Face wash 150ml 635 Kč, Face cream 50ml 709 Kč.


Microsilver Plus - Face wash 150ml 635 Kč
Autor: LR Health and Beauty systems s.r.o.

Příznaky nedokonalosti pleti

  • začervenání
  • nepříjemně stažená
  • akné
  • vysušení
  • drsnost
  • mastnota

Kde ještě můžete stříbro ocenit?

  • Ochrana proti zápachu – stříbro skvěle izoluje nežádoucí zápach a pohlcuje nadměrný pot. DEO kulička Microsilver plus z LR Health & Beauty zabrání silnému zápachu po dobu 24 hodin. Je jemná k pokožce a neobsahuje žádné hliníkové soli, tudíž neucpává potní žlázy. DEO kulička – 459 Kč

  • Účinné odstranění lupů – v kosmetické řadě LR Health & Beauty Microsilver plus najdeme nejen pomocníka na odstranění lupů, ale také snížení nadprodukce rohových buněk. Zaručeně poskytne vaší pokožce šetrné a jemné čištění. Šampón má silné antibakteriální účinky a v kombinaci s octopiroxem zklidní vaši pokožku hlavy. Microsilver šampón 150ml 885 Kč, LR Health & Beauty

  • Antibakteriální ochrana pro vaše ruce – ideálním pomocníkem, když nemáte po ruce vodu a mýdlo, je gel na ruce Microsilver Hand Gel. Určený pro rychlé umytí na cestách. Budete mít osvěžující pocit čistých rukou, a navíc obsah zinku vytvoří na rukou ochranný film. Hand Gel 75ml 529 Kč, LR Health & Beauty

Stříbrná je barva jara

Pro svoje léčivé účinky je stříbro známé, ale v dekorativní kosmetice bylo řadu let opomíjené. Velký boom nastal v 80. letech, kdy frčelo disko, ale i na přelomu milénia, kdy ho na sebe nanášela ne jedna celebrita. Britney Spears, Spice Girls nebo třeba Jeniffer Lopez využívaly lesk a tonalitu stříbra hlavně při svých divokých show na pódiu.

Stříbrná barva je ale opět v módě a zároveň vám může pomoci odhalit a uplatnit vaši tvůrčí představivost a vrozenou intuici. Největší módní vlna řádí v barvách na vlasy a líčení. Stříbrné metalické tóny se k jaru hodí, například v podobě jemnější rozjasňujícího make-upu, který podtrhne vaši křehkost. Nebojte se a vyzkoušejte stříbrné barvy a rozjasněte na jaře svůj obličej po náročných zimních měsících. Podtrhněte krásu vašich očí stíny nebo rozjasňovači, na pleť vyzkoušejte tvářenky či pudry pro jemný a svěží vzhled. Více informací naleznete zde.