Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zbavte se kruhů pod očima: Masírujte, krémujte a dopřejte si spánek!

  • 15. března 2017 | 06:00

    Máme pro vás dvě zprávy – jednu dobrou, jednu špatnou. Sama se kruhů pod očima úplně nezbavíte (tedy pokud si nezajdete na plastiku spodních víček), ale můžete je velmi výrazně zmenšit a nakonec zamaskovat make-upem. Chce to jen trochu času a trpělivosti. Jak na to?

  • Nerozčilujte se

    Když se naštvete, protože nevypadáte, jak byste chtěla, kruhy pod očima se vám okamžitě zvětší. Jeden z důvodů, proč je máte, je totiž stres a špatný životní styl. Takže první krok ke kráse je naučit se odbourávat stres a snažit se být co nejvíc v pohodě.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • Pijte vodu

    Přestože za nateklé oči může zadržování vody v těle, odstraníte je díky správnému pitnému režimu (do něj se nepočítají káva, černý čaj ani alkohol). Zní to divně? Jenže když vypijete dost tekutin, zlepšíte činnost ledvin a voda se nebude zadržovat tam, kde nemá.

    Zvládla byste na večírcích popíjet vodu?
    Autor: ilustrační foto: Shutterstock
  • Používejte krémy

    Na extrémně citlivou pokožku kolem očí nikdy nepoužívejte krémy na obličej, ale pořiďte si speciální krémy. „Dobré je zaměřit se na ty s obsahem vitaminu C a retinolu, protože tyto složky oční partie zesvětlují,“ říká zakladatelka kliniky estetické medicíny Petra Clinic Petra Řehořková. „Doporučuji použít i oční chladivé gely s kovovým aplikátorem. Kov chladí a kuličkou vše promasírujete a povzbudíte chod lymfatického systému,“ doplňuje Martina Vondráková ze studia Bomton Jalta.

    ..
    Autor: shutterstock.com
  • Masírujte se

    Pomoct vám může pravidelná návštěva kosmetického salonu, ale masáž očního okolí si můžete klidně dělat sama doma ideálně večer před spaním. Na bříška prstů naneste oční krém a vklepávejte ho lehce alespoň minutu do pokožky. Pak přiložte palec pod oko a ukazováček hranou nad oko (jako byste držela dalekohled), pak kůži jemně napínejte prsty. Opakujte 30krát.

    Než si v lékárně koupíte další analgetika, raději proberte s lékárníkem, které skutečně potřebujete.
    Autor: Shutterstock.com
  • Okurky na oči

    „Báječná věc jsou plátky salátové okurky, které klademe na oční víčka vychlazené. Okurka obsahuje veliké množství vody, čímž pokožku krásně osvěží a hydratuje,“ doporučuje kosmetička Martina Vondráková.

    Ne vždy může za oteklé oči a kruhy pod nimi pouze genetika.
    Autor: Shutterstock.com
  • Dopřejte si spánek

    „Naprostým základem k tomu, jak minimalizovat kruhy pod očima, je kvalitní a dostatečně dlouhý spánek (alespoň sedm hodin denně). Podstatné je také dostatečně pít neslazené a nesycené nápoje, aby správně fungoval lymfatický systém,“ říká Petra Řehořková a dodává, že stejně důležité je zdravě jíst, ale také nekouřit a nepohybovat se v zakouřeném prostředí.

    Nebojte se, většinou si vašich kruhů pod očima všímáte mnohem víc vy než vaše okolí. Podívejte se na video, jak si s líčením poradí Sejroška:

    Video se připravuje ...
    Exkluzivně! Sej Roška radí, jak na perfektní obočáky • VIDEO: Adam Balažovič



Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.