Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

100 let úpravy nehtů: Kdy se začal nosit červený lak a jak se měnily tvary?

Video se připravuje ...
Podívejte se, jak se měnily trendy v nehtovém designu
VIDEO: youtube.com/mode
3. června 2016 | 06:00

Všimla jste si někdy, že mnoho starších dam nosí nenalakované, ale krásně upravené nehty lehce do špičky? Když byly vaše maminky nebo babičky mladé, byl to žhavý módní trend. Lakování nehtů a kulaté nebo hranaté tvary přišly mnohem později. Podívejte se na video, které vám vývoj módy, co se nehtů týče, ukáže. 

Na začátku 20. století bylo hlavní mít nehty dokonale upravené. To znamenalo perfektně zastřiženou kůžičku a dokulata zapilované krátké nehty. První lakování nehtů přišlo zhruba kolem roku 1926. Žádná divočina se však nekonala. Ženy tehdy používaly především průhledný lak, který plnil spíše praktickou funkci zpevnění nehtů. Trend červených nehtů přišel zhruba o deset let později a je téměř neuvěřitelné, že je bez výrazné pauzy hitem až dosud.

Další výrazná změna proběhla ke konci 40. let, kdy se začaly nosit dlouhé nehty lehce do špičky. Ty až za zhruba čtyřicet let vystřídal hranatý tvar nehtu, který se nosil ještě nedávno. Nesmíme zapomenout ani na legendární francouzskou manikúru, která byla od začátku 21. století megahitem. Některé ženy si jednoduché upravené nehty natolik zamilovaly, že je nosí i dnes. Ale jaký je vlastně aktuální trend? To najdete ve videu!

...
Autor: shutterstock.com