Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trápí vás řídké vlasy? Zázračný styling a správné vyfoukání vám vyčarují objem!

Video se připravuje ...
I na řídkých vlasech můžete vytvořit iluzi většího objemu!
VIDEO: Adam Balažovic
9. dubna 2016 | 06:00

Řídké a zplihlé vlasy trápí mnoho žen. Existují však způsoby, jak si i přesto vykouzlit z jemných vlasů objemný, ale přirozený účes. Není to sice otázka pár minut, ale výsledek stojí rozhodně za to!

Krok za krokem

Mnoho obyčejných přípravků pro styling vlasů vám dlouhodobý, mnohdy ani krátkodobý efekt nezaručí. Je třeba používat speciální přípravky, které nezatěžují povrch vlasů, ale fungují uvnitř. Díky tomu nezanechávají na vlasech žádný nepřirozený povlak, který by se během dne smíchal s kožním mazem, a zapříčinil tak zplihnutí účesu. Díky správnému stylingu se vaše vlasy promění z jemných a rozlítaných na pevné a pružné.

Na začátku je důležité vlasy důkladně umýt, aby se styling dostal dovnitř vlasů a výsledek byl co nejefektivnější. Jako první je třeba použít takzvaný vyrovnávač struktury vlasů, který v podstatě funguje stejně jako báze pod make-up. Díky němu bude styling maximálně účinný jak u kořínků, tak i u konečků. Následuje aplikace speciálního pěnového tužidla, kterého můžete aplikovat libovolné množství. Do délek pak aplikujte mix dvou produktů, které vlasy vytmelí a zároveň i změkčí. Následuje vyfoukání pomocí dvou kartáčů. Plochý je lepší pro kořínky, kulatý zase dodá objem délce vlasů.

Jak správně foukat vlasy, abyste docílily objemu, uvidíte ve videu:
Video se připravuje ...
Vyfoukejte si vlasy tak, abyste získala objem • VIDEO: Adam Balažovic

Na závěr je třeba účes zafixovat lakem, který neslepuje vlasy. Ten zajistí, že se vlasy zpevní a současně se oddělí od sebe a budou na sebe libovolně navazovat. Celý účes tak bude vypadat živěji a přirozeněji.