Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Akné v dospělosti? Častý problém?

18. dubna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Problémy s pletí netrápí jen puberťáky. S akné bojuje i polovina žen mezi 20 a 30 lety a mnohé z nich i později. Pupínky kazí jejich vzhled a podkopávají sebevědomí. Nezbývá, než každý den čarovat s make-upem a korektory. Nebo najít přípravek, který je určen k léčbě akné. Není to složité!

Existují rozmanité způsoby, jak s akné bojovat. Někdo nedá dopustit na přírodní prostředky a pleťové masky z jogurtu. Jiný nakoupí v drogerii široký arzenál kosmetických přípravků a trpělivě testuje, zda některý z nich zabere. Ti odvážnější pak neváhají zaplatit za laserový zákrok. Mnohé z těchto metod mohou pleť krásně vyčistit a zbavit nejbolavějších pupínků způsobených akné. Ovšem za týden či měsíc se problém vrací a boj s akné může začít nanovo. U dospělé pleti je nicméně akné považováno za chronické onemocnění. To znamená, že by mělo být léčeno dlouhodobě nejlépe po poradě s lékařem.

Proto by žena měla hledat také léčivé přípravky, které nejen pomohou od pupínků způsobených akné (tzv. komedonů), ale jež může používat dlouhodobě. To je například případ léčivého přípravku SKINOREN KRÉM. Jde o léčivý přípravek, který účinně léčí akné a lze jej používat po celý rok. SKINOREN KRÉM je určen k dlouhodobému použití, a to včetně letních měsíců. U každého dermatologického produktu by si uživatelka měla předem zjistit, zda může obličej po aplikaci bez obav vystavit slunečním paprskům. Ne všechny dermatologické produkty se totiž se souběžným či následným pobytem na slunci bez problémů snesou. To samé platí
i pro souběžné používání více léčivých přípravků, které je vždy vhodné nejprve konzultovat s lékařem.

Autor: Bayer, s.r.o.

Bez důslednosti to nepůjde

Ať se dospělá žena rozhodne pro jakýkoliv přístup k akné, měla by dbát na pravidelnost a pečovat o svoji pleť každý den. Vzhledem k tomu, že akné u žen je dlouhodobým problémem, musíme být důslední a věnovat se pleti pravidelně.

Při dlouhodobé léčbě je zároveň snazší odstranit vedle přítomných pupínků i skutečnou příčinu kožních problémů s akné. Boj s akné má v pleti na starosti mj. kyselina azelaová. Úkolem kyseliny azelaové, která se na povrchu pleti vyskytuje přirozeně, je ničit bakterie v pórech kůže.

Volně prodejným léčivým přípravkem, který obsahuje tuto léčivou látku, je právě SKINOREN KRÉM. Proniká do všech vrstev kůže, kde má protizánětlivé účinky a působí proti bakteriím, které mají akné na svědomí. Pomáhá také řídit tvorbu a rohovatění kožních buněk a tím zamezuje vzniku nových pupínků.

Autor: 

Aplikace krému

SKINOREN KRÉM je potřeba aplikovat dvakrát denně, vždy po očištění pleti. Jemně jej naneste
a rozetřete na postižená místa. Většinou je výrazné zlepšení akné zřetelné již po 4 týdnech. SKINOREN KRÉM by měl být používán denně.

SKINOREN KRÉM je léčivý přípravek k léčbě akné ke kožnímu podání s obsahem kyseliny azelaové. Pečlivě čtěte příbalovou informaci. Léčba může být úspěšná pouze při dlouhodobém užívání.

Více na www.skinoren.cz

L.CZ.MKT.CC.03.2016.0635