Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otestovaly jsme 10 nejlepších valentýnských rtěnek: Některé neslíbáte, jiné hydratují

  • 11. února 2016 | 06:00

    Není snad žádný kosmetický produkt, který by vás v okamžiku dokázal změnit v něžnou princeznu nebo ženu vamp tak, jako to umí dobře zvolená rtěnka. To, že dokonale nalíčené rty přímo vábí k políbení, nám ze všech žen nejvíc dokázala Marilyn Monroe. Ani Valentýn se bez rtěnky neobejde. Kterou z nich potřebujete právě vy? Vybraly jsme deset těch, které jsme si v redakci zamilovaly.

  • Estée Lauder Pure Color, 910 Kč

    Estée Lauder Pure Color Envy Lip Potion, 910 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Cena této rtěnky je sice vyšší, ale její vlastnosti za to stojí. Luxusní obal v sobě ukrývá opravdu výrazně pigmentovanou rtěnku, která krásně kryje už v první vrstvě. Na rtech rychle zasychá, opticky je zvětší a vydrží na nich perfektní více než 6 hodin, a to i když pijete nebo jíte. Na výběr máte ze 16 odstínů, nás ale suverénně nejvíc uchvátil odstín Lethal Red, což je klasická, nesmrtelná, sexy červená.

  • Korres, malinová rtěnka, 365 Kč

    Korres malinová rtěnka v tužce, 365 Kč, koupíte na www.profimed.cz
    Autor: archiv firem

    U rtěnky v tužce nás velmi překvapila její sytá pigmentace, kterou bychom od tohoto typu produktu nečekaly. Přitom má rtěnka máslovou texturu, která rty, také díky obsahu malinového oleje, krásně hydratuje po celý den. Navíc se díky svému tvaru skvěle nanáší.

  • Yves Rocher, lesklá rtěnka, 195 Kč

    Yves Rocher Lesklá rtěnka, 195 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher nebo na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

    Lesklá rtěnka se stoprocentním třešňovým olejem slibuje hydrataci a lesk a v obou případech své sliby dodrží. Rty se při jejím užívání nevysušují. Rtěnka je spíše lehčí a průhlednější, sytějšího odstínu dosáhnete několikerým nanesením. Jako většina rtěnek s leskem se i tato opotřebuje poněkud rychleji. Nám se osvědčila na denní líčení a zcela si nás získala svou úžasnou třešňovou vůní.

  • Marionnaud High Shine Lip Pencil, 369 Kč

    Marionnaud rtěnka High Shine Lip Pencil, 369 Kč, koupíte exkluzivně v parfumeriích Marrionaud
    Autor: archiv firem

    Klasická rtěnka v tlusté tužce, která kombinuje výhody rtěnky a balzámu. Je spíše méně pigmentovaná a vaše rty krásně natónuje. Uchvátily nás vysoký obsah bambuckého másla, díky kterému jsou rty hydratované, a příjemná, lehká ovocná vůně. Na výběr máte ze čtyř odstínů v romantických jarních barvách.

  • theBalm Meet Matt(e), 419 Kč

    theBalm Meet Matt(e) Hughes, 419 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    V tomto nádherném retro obalu se ukrývá dlouhotrvající matná rtěnka, kterou jsme si okamžitě zamilovaly. Nanáší se klasickou houbičkou, kterou znáte z lesků na rty, ale jinak nemá s leskem nic společného. Rtěnka je velmi sytě pigmentovaná a už za 20 vteřin zaschne a neotiskuje se. Má velmi dlouhou výdrž a matný finish. Pro valentýnské polibky je naprosto nezbytná.

  • J.Cat Beauty Fantabulous, 69 Kč

    J.Cat Beauty, Fantabulous Lipstick, 69 Kč, koupíte na www.jcatbeauty.cz
    Autor: archiv firem

    Kdybychom měly jedním slovem popsat tuto rtěnku, tak řekneme, že je hravá. Působí mladistvě, svěže a bezprostředně. A to nejen samotný odstín, ale i její balení. Protože je rtěnka hydratační, nečekejte žádnou extrémní výdrž. Už zhruba po dvou hodinách je nutné barvu obnovit. Zato ale vaše rty ani v nejmenším nevysuší. Přirozená barva, krásná vůně a především cena jsou to, co nás u této rtěnky naprosto dostalo.

  • Sleek MakeUp True Color, 179 Kč

    Sleek MakeUp, True Colour, 179 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem

    Jestli chcete opravdu matnou rtěnku, pak je to tato od Sleek MakeUp. Matných rtěnek jsme totiž vyzkoušely nemálo a tato má suverénně nejkrásnější sametový finish, jaký jsme kdy viděly. Přitom ale rty téměř nevysušuje, což je hlavní nevýhoda matných rtěnek. Balení působí mnohem luxusněji, než byste za necelých 200 korun čekaly, a pigmentací strčí Sleek MakeUp do kapsy i několikanásobně dražší značky.

  • Dermacol 16h Lip Colour, 229 Kč

    Dermacol 16h Lip Colour, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Dermacol slibuje, že tato tekutá rtěnka vám na rtech vydrží 16 hodin. Pravda je, že vám na nich vydrží snad 46 hodin. Tuto rtěnku musíte odlíčit olejem, jinak ji ze rtů nedostanete. Je přesně tím, co si představíme pod pojmem "neslíbatelná". Je perfektně pigmentovaná, nedrolí se a už po minutě zaschne na rtech tak, že nezanechává stopy na ničem a můžete se s ní prolíbat celým večerem. Jediné, co musíte občas udělat, je přetřít ji leskem, který je součástí balení, aby byly rty pořád hydratované.

  • Too Faced La Creme, 600 Kč

    Too Faced krémová rtěnka La Creme, 600 Kč, koupíte exkluzivně v parfumeriích Sephora
    Autor: archiv firem

    Na první dojem nás u této rtěnky baví hlavně její design. Zlaté pouzdro působí velmi luxusně a rtěnka samotná je poměrně tenká, takže se pohodlně nanáší i bez štětečku. Textura je velmi máslová,na rtech příjemně klouže a jemně voní. Jelikož se ale také jedná o klasickou hydratační rtěnku, vydrží vám na rtech jen pár hodin a pak je potřeba ji obnovit. I tak je ale velmi dobře pigmentovaná a o rty pečuje a nevysušuje je.

  • Artdeco, klasická hydratační rtěnka, 299 Kč

    Artdeco Klasická hydratační rtěnka, 299 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Ano, ano, ano! Poměr cena / výkon je u klasické rtěnky od značky Artdeco naprosto bezkonkurenční. Za tři stovky totiž získáte rtěnku, která se svými vlastnostmi vyrovná i mnohem dražším značkám. Je dobře „zakrojená“, takže se nanáší jedna radost, má velmi sytou pigmentaci, která kryje už v první vrstvě, a hlavně – vydrží v podstatě celý den. Po osmihodinovém shonu v práci stačí, abyste si jen tak lehounce doplnila barvu, a můžete vyrazit na večeři, na které – i když se protáhne do ranních hodin – stále budete mít stejně svůdné rty.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.