Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč běžná péče o pleť selhává?

30. listopadu 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Denně pečujete o pleť, používáte krémy, masky a přesto máte pocit, že většina z nich vaší pleti spíše škodí? Pokožka vám často zčervená a pálí? Je velmi pravděpodobné, že máte citlivou pleť. Problém tkví tedy ve výběru správného krému, odličovače... a nikoli v přípravcích samotných.

Zatímco ještě před několika lety byla citlivá pleť spíše vyjímkou, dnes osob s citlivou pletí stále přibývá. Na vině je především zněčištění okolního prostředí, stres, příliš chemie v kosmetických přípravcích a také změny počasí. Citlivou pleť může podráždit dokonce i klimatizace nebo cigaretový kouř.

Používáte kosmetiku z lékárny nebo přírodní kosmetiku? Ani ta není klíčem k úspěchu. Pleť totiž velmi často reaguje i na přírodní složky, jako jsou například výtažky z bylinek. Pokud vaše pleť často trpí alergickými reakcemi, je zásadní vybrat ten správný přípravek pro vás.

Autor: www.beauty-store.cz

Asi každá majitelka citlivé pleti potvrdí, že po ránu není nic lepšího než zklidňující tonikum, které osvěží a velmi šetrně odstraní zbytky potu a nočního krému. Já jsem vsadila na zklidňující tonikum pro citlivou pleť SENSITIVE ZUL od značky Anubis. Je speciálně určené pro citlivou, suchou, alipickou nebo podrážděnou pokožku, výborně hydratuje  pleť a díky obsažené kyselině mléčné ji zároveň po celý den chrání před znečištěním prostředí. A samozřejmě neobsahuje alkohol, parabeny, ani dráždivé parfémy. 

Bohužel i já patřím do skupiny těch méně šťastných a neúspěšné pokusy o správnou péči velely zkoušet stále nové a nové přípravky. Přitom péče o citlivou pokožku není žádný problém, stačí používat hypoalergenní kosmetiku speciálně vyvvinutou pro citlivou pleť a nestřídat ji! Tato kosmetika je šetrnější, protože obsahuje méně chemie, neobsahuje parabeny, alkohol, ani parfemaci, které citlivou, oslabenou pleť dráždí.

Autor: www.beauty-store.cz
Při výběru krému neexperimentujte a vybírejte výrobky s obsahem látek obnovujících svrchní vrstvu pokožky a udržujících optimální obsah tuků a vody. Patří mezi ně například alantoin nebo bisabolol. Právě proto jsem pro denní péči zvolila krém pro citlivou pleť SENSITIVE ZUL Anubis, který zároveň obsahuje kolagen pro boj proti vráskám a ochranný sluneční filtr. Citlivá pleť totiž stárne podstatně rychleji.

Autor: www.beauty-store.cz

Velmi důležité je večerní odlíčení a vyčištění pleti. Naprostou jedničkou je v tomto směru čistící pěna AQUA MOUSSE Anubis. Nepotřebujete 2 odličovací přípravky, tato pěna v sobě spojuje jak odličovací schopnosti mléka nebo gelu, tak zvlhčující schopnost tonika. Stačí nanést na pleť a smýt vodou.

Pokud si nejste výběrem jistá, svěřte se do rukou odborníka. Vždy se také vyplatí požádat o vzorek přípravku a provést test citlivosti, abyste se vyhnula případné nežádoucí reakci.

Více informací na WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Související články