Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh paní Olgy: Děti se smály mému synovi, že mám velký nos!

22. prosince 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud máte stejně jako paní Olga problémy s tím, že se synovi spolužáci smějí kvůli dlouhému nosu – který paní Olgu trápí už od dětství – pak byste měli zauvažovat o rhinoplastice.

Paní Olga (46 let) pochází z Ukrajiny a má desetiletého syna, který navštěvuje základní školu. Jednoho dne přišel domů smutný a Olze zdůvodnil své rozpoložení tím, že se mu děti ve škole posmívaly proto, že má jeho maminka dlouhý nos.

Paní Olgu trápila velikost nosu už od dětství, především v pubertě trpěla komplexem méněcennosti, ale až tato zkušenost jejího syna jí dodala odvahu začít s tím něco dělat.

Autor: Brandeis Clinic

Hledala kliniku, kde by mohla plastiku nosu podstoupit. Našla jich poměrně dost, chtěla se ale svěřit do rukou opravdových odborníků.

Naštěstí v té době potkala kamarádku, která jí doporučila Brandeis Clinic, protože s ní měla dobrou osobní zkušenost. 

Olga tedy neváhala a Brandeis Clinic navštívila. Nejen, že zjistila, že na této klinice pracují špičkoví chirurgové jako je MUDr. Juraj Payer, který paní Olgu operoval. Doktor Payer jako jeden z mála v České republice používá při plastikách nosu tzv. otevřenou metodu, která dopomáhá k lepším výsledkům. Většina operací se provádí uzavřenou metodou, kdy se vede řez vnitřně. Chirurg tak nemá dokonalý přehled o vnitřním stavu nosu. MUDr. Juraj Payer proto při rhinoplastice preferuje komplikovanější, ale efektnější otevřenou metodu. 

"Výhoda otevřené plastiky nosu je, že jako chirurg přesně vím, v jakém stavu nechávám na závěr chrupavčitý a kostěnný nos, a proto dokážu mnohem lépe předpovědět definitivní výsledek operace. Při uzavřené metodě se do velké míry spoléhá jen na to, že se nos pooperačně zjizví do vhodného postavení," vysvětluje chirurg z Brandeis Clinic.

MUDr. Juraj Payer paní Olze vše podrobně vysvětlil a dle jejích představ a jeho možností dali společně dohromady výsledek uspokojivý pro obě strany.

Autor: Brandeis Clinic

Celý zákrok probíhal v celkové anestezii a trval asi dvě hodiny. Paní Olga se velmi obávala bolesti, proto byla příjemně překvapena, že byl zákrok téměř bezbolestný a následná rekonvalescence také.

Týden po operaci jí byly vyndány stehy, za další týden sundána dlaha a nos konečně začínal nabírat správnou podobu. Sice byl ještě opuchlý, ale to není při takovéto operaci nic divného, trvá totiž poměrně dlouho, než otok zcela splaskne.

"Rhinoplastika naprosto předčila má očekávání, a navíc jsem si splnila svůj životní sen. Jen si na sebe budu muset s novým obličejem zvyknout, třeba se mi změní celý život," směje se paní Olga, která všem ženám, které trápí stejný problém s velikostí nosu, vřele plastiku doporučuje!

Pokud i vy hledáte informace nejen z oblasti plastické chirurgie, naleznete je na stránkách Univerzity krásy!