Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

S čím ve třiceti začít, abyste vypadala v padesáti skvěle?

  • Chcete v 50 vypadat jako ve 30? Musíte se o sebe začít starat včas!
    5. listopadu 2014 | 06:00

    Modelka Cindy Crawford (48) zveřejnila na sociální síti fotku svého obličeje a všechny šokovala. Má totiž stejnou pleť, jakou měla ve třiceti - krásnou, svěží, bez vrásek. Ta přitom prý není zásluhou botoxových injekcí a plastických operací, ale pouze důsledné péče. S čím vším je potřeba ve třiceti začít, abyste vypadala stejně úžasně i v padesáti?

  • Skoncujte se zlozvyky

     

    Autor: Relax, Bacardí Superior, Bohamia Sekt, scom
    Ve třiceti je nejvyšší čas rozloučit se se zlozvyky v podobě alkoholu a kouření. Kouření škodí vaší imunitě, chuťovým buňkám, vnitřním orgánům i pleti. Přestaňte se už konečně vymlouvat na stres a pusťte cigarety k ledu, stejně jako alkohol.

     

    Nemusí se z vás stát přímo abstinentka, ale bujaré pařby až do brzkých ranních hodin nechte „dvacítkám“. Alkohol totiž vysušuje pleť, která se stává citlivou, objevují se na ní vrásky a dostává nepěkně zašedlou barvu. Když už slavíte, nezapomínejte sklenice s koktejly prokládat čistou vodou, která dokáže zachránit škody napáchané nocí prohýřenou v baru.

  • Začněte žít zdravěji

     

    Autor: profimedia.cz
    Na čase je také říci sbohem nepravidelné stravě plné „meníček“ z fast foodů. Uvědomte si, že kila půjdou po třicítce dolů zase o něco pomaleji a hůře, než když vám bylo dvacet. Když tedy teď naběhnete na zdravý životní styl, zhubnete natrvalo a váhu si bez problémů udržíte. Navíc jsou nezdravá jídla plná nasycených tuků a škrobů, které jsou doslova doslova zabijákem krásné pleti.

     

    Vysoké množství soli v těchto pokrmech zase může za to, že se ráno probouzíte opuchlá a navíc máte pod očima obrovské pytle. Naopak pravidelný pohyb vaši pokožku krásně prokrví a ta bude také pomaleji stárnout.

  • Žádné výjimky

     

    Inlight Bio čistící přípravek na obličej, 975 Kč, www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Po třicítce už by se vám nikdy nemělo stát, že byste šla do postele neodlíčená. A to bez výjimky. Ať budete sebevíc unavená, opilá nebo nemocná, vždy si najděte pár minut na to, abyste z obličeje důkladně odstranila veškeré líčení a nečistoty.

     

    Špatné nebo dokonce vůbec žádné odlíčení způsobí, že se vám ucpou póry, pokožka ztrácí schopnost přirozeně regenerovat a předčasně stárne. Citlivá pokožka očí se pak může podráždit a vy se budete ráno budit s černými kruhy pod očima.

  • Podpořte hydrataci

     

    Dermacol 3D Hyaluron Therapy Remodelační denní krém, 369 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Ve třiceti byste měla hydratační krémy vyměnit za přípravky, které pokožku vyživují pomocí vitaminů A a C. Ideálně pak takové, které obsahují kyselinu hyaluronovou, která udržuje hydrataci ve tkáních a zajišťuje obnovu přirozené pružnosti kůže.

     

    Samozřejmostí by měl být také oční krém, který minimalizuje vznik mimických vrásek v oblasti kolem očí a redukuje otoky i černé kruhy pod očima. Nejpozději ve čtyřiceti letech pak zařaďte také pleťové sérum, které přirozeně stimuluje tvorbu kolagenu v pleti.

  • Odstraňujte starou kůži

     

    L´Occitane Revitalizační cukrový peeling AROMACHOLOGIE, 895 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane.jpg
    Autor: archiv firem
    Kolem třicítky je také nejvyšší čas zařadit do péče o pleť i pokožku celého těla pravidelné peelingy. Pokud máte smíšenou až mastnou pleť, můžete mechanické peelingy s mikročástečkami používat zhruba jednou za 1-2 týdny.

     

    U suché pokožky stačí provádět peeling zhruba jednou měsíčně. Odumřelé kožní buňky vaší pleti neumožňují dýchat a navíc není schopná do sebe vstřebávat všechny výživné látky, které se jí snažíte dodat prostřednictvím krémů a sér.

  • Starejte se o vlasy

     

    Vaše vlasy si zaslouží pravidelnou péči v jakémkoliv věku, ale zhruba od třiceti let se pokožka začíná promašťovat čím dál méně a důsledkem tak jsou také vlasy suché, bez života a bez lesku.

    Evolve Šampon pro barvené a suché vlasy, 309 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

     

    Základem by mělo být mytí vlasů šampony bez silikonů, parabenů a ideálně i bez sulfátů. Vlasy byste si pak měla mýt dvakrát - napoprvé z nich odstraníte prach, špínu a stylingové přípravku a až při druhém mytí umyjete důkladně samotný vlas. Ten je poté potřeba zase „zavřít“ kondicionérem, opět bez silikonu a parabenů.

     

    Zhruba jednou týdně své hřívě dodejte výživu ve formě vlasové masky nebo olejového zábalu. Pravidelně také zastřihujte své konečky a barvení raději svěřte do rukou kadeřníka. Zaručujeme vám, že rozdíl poznáte okamžitě.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.