Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zaspala jste? Super vlasy i líčení zvládnete i za 10 minut

  • 11. listopadu 2014 | 06:00

    Také znáte ta rána, kdy si dáte "ještě pět minut" spánku, ze kterých se nakonec vyklube půl hodina, která vám pak zoufale chybí při ranním vypravování do práce? Nepropadejte panice, stačí pouhých 10 minut, za které se stihnete upravit tak, že na vás nikdo nepozná, že jste ráno zaspala.

  • Jak na mastné vlasy?

     

    Timotei Pure Dry Shampoo, Timotei, 113 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firmy
    Pro případy nouze je ideální pořídit si suchý šampón. Složení těch nových je mnohem lichotivější než u těch suchých šampónů, které si jistě pamatujete z doby zhruba před dvaceti lety a které vám na vlasech vytvořily "šediny". Nové suché šampóny nejen že vám vlasy jednorázově odmastí, ale navíc je provoní a dodají pocit právě umytých vlasů.

     

    Nemáte-li doma suchý šampón, dokážete mastné vlasy zamaskovat i tak, že si umyjete pouze ofinu, v předklonu u umyvadla. Její mytí i foukání vám zabere pár minut a nikdo nepozná, že nemáte vlasy umyté celé. Skvělým řešením jsou také široké látkové čelenky nebo bandana šátky ve stylu pin-up girls, pod kterými skvěle zamaskujete, že jste si vlasy nestihla umýt.

  • Krém i make-up v jednom

     

    Lavera Přírodní BIO BB krém 6v1, 369 Kč (30ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Místo toho, abyste se zdržovala mytím obličej, následným ošetřením a líčením, použijte vhodnou kombinaci pouze pár přípravků.

     

    Noční krém z pleti stáhněte pleťovým tonikem bez obsahu alkoholu, nechte zaschnout během toho, než si vyčistíte zuby a poté k líčení použijte make-up na bázi olejů, který dokáže vaši pleť vyživit, a proto pod něj není potřeba použít pleťový krém.

  • Raději výrazné oči

     

    Estée Lauder Krémové oční stíny Pure Color, 559 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    V případě denního líčení je lepší, když zvýrazníte buď oči nebo rty. K nalíčení výrazných rtů ale potřebujete štěteček, aby se barva nerozpíjela a byla na rtech přesně nanesená. Proto je lepší ve spěchu zvýrazňovat oči.

     

    Na linky pro jistotu zapomeňte, pokud v nich nejste opravdová přebornice, protože líčit je ve spěchu je prakticky nemožné. Místo toho sáhněte po stínech a to ideálně krémových, které pohodlně nanesete i prstem a nemusíte je složitě vystínovat. Nezapomeňte na dobrou řasenku v černé barvě, která řasy prodlouží a dodá jim objem, čímž zvýrazní vaše oči.

  • Obočí jedním tahem

     

    Sleek MakeUP Eyebrow Stylist, 199 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Nic vám nedodá tak perfektní vzhled, jako upravené obočí. Proto si pořiďte speciální fixu, tint nebo "řasenku" na obočí, pomocí kterých ho dokážete upravit jedním tahem a nemusíte jej vybarvovat a ještě fixovat voskem nebo gelem.

     

    Nevybírejte si příliš tmavé barvy, které působí tvrdě. Naopak se snažte co nejvíce přiblížit barvě i tvaru vašeho obočí, které vám prostě sluší nejvíce. Pouze ho zdokonalte.

  • Krém je lepší než prášek

     

    Inglot AMC krémová tvářenka, 450 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Při zvýrazňování líček raději sáhněte po krémové tvářence, než po pudrové. Její velkou výhodou je, že vás narozdíl od pudrové nevysuší. Navíc ji nemusíte složitě nanášet štětcem, ale barvu pomocí prstů rychle vklepete na požadovaná místa. Pak už stačí jen přepudrovat a vyrazit do ulic.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.