Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zapomeňte na oční linky a rudé rty! Mužům se nelíbí!

Věřila byste, že nenalíčená se mužům líbíte více?
7. října 2014 | 06:00

Ačkoli právě výrazné oční linky a výrazně nalíčené rty považují ženy za sexy, z nedávné studie britských vědců vyplývá, že mužům se zase tak moc nelíbí. Naopak, dávají přednost ženám, které působí nenalíčeně.

Vědci z britské Bangor a Aberdeen University požádali celkem 44 žen, aby se nalíčily, jako když jsou do společnosti. Během procesu je však fotografovali, takže získali fotografie žen s různým stadiem make upu. Fotografie pak ukazovali vybraným respondentům, ženám i mužům, kteří hodnotili, na které fotografii jim žena připadá přitažlivější. Překvapivě fotografie žen s večerním líčením u mužů zcela propadly. Naopak u žen, byly nalíčené modely hodnoceny výrazně lépe.

Mylný předpoklad

Vědci jsou přesvědčeni, že ženy hodnotí druhé podle sebe a ony považují výrazný make up za atraktivní. Svůj podíl mají na jejich chybném úsudku také módní magazíny, které často prezentují výrazný make up jako žádoucí. Ženy si pak mylně vykládají, že se jedná o mužský ideál krásy. Pravdou však je, že mužští respondenti hodnotily nejlépe fotografie, kde měly ženy v průměru o 60% méně makeupu než na finální společenské variantě.

Méně je více

To však neznamená, že máte vysypat kosmetickou taštičku do popelnicej. Jen to, že méně, je více. Oční linky jsou opravdu vhodné jen navečer, stejně tak rudá rtěnka není to pravé na rande. Oceníte ji spíše na společenské akci nebo srazu s kamarádkou, kde nepředpokládáte, že se budete s kýmkoli vášnivě líbat. A i když vyrážíte do klubu, kam se kvůli slabšími osvětlení výraznější make up hodí, myslete na to, že příliš nalíčené ženy působí na muže uměle.