Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak vypadat skvěle, i když na sobě nemáte (skoro) žádný make-up

  • 20. února 2014 | 14:00

    I s letošním jasem se do trendů v líčení vkrádá takzvaný "nahý" make-up. Co je jeho hlavním záměrem? Nalíčit se tak, abyste vypadala, že na sobě vůbec žádné líčení nemáte. Je to snadné, jen musíte vědět, jak na to.

  • Krok 1. - Příprava pleti

    Báze pod make up Make up Base Skin Perfecting, 455 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Jako u každého líčení, i v tomto případě je základem bezchybná pleť. Přesto by ale obličej měl vypadat, jako byste na sobě vlastně žádný make up neměla. Proto je nutné zaměřit se na bázi, která na vašem obličej udrží i ty nejlehčí produkty.

    Ze všeho nejdřív zbavte pleť nečistot pomocí tonika nebo minerální vody. Poté naneste lehký hydratační krém nebo sérum a na něj ještě lehkou podkladovou bázi, která váš obličej vyhladí a připraví na líčení.

    Bioderma Hydrabio Sérum, 499 Kč, www.bioderma.cz
    Autor: archiv firem
    Hloubkově hydratační sérum Bioderma v sobě obsahuje složky, které fungují na stejném principu jako báze pod make-up. Skvěle se tedy hodí pro majitelky mastnější pleti, které tak mohou samotnou bázi přeskočit.
  • Krok 2. - Make-up

    BB krém Hydreane La Roche-Posay, 380 Kč
    Autor: archiv firem
    V případě nahého líčení rovnou zapomeňte na extrémně krycí make-up, který vám sice vytvoří bezchybný look, ale je na pleti vidět. Místo toho sáhněte po lehčích texturách, nebo rovnou po BB, či tónovacím krému.

    Majitelky sjednocené, nebo bezchybné pleti si vystačí právě s těmito tónovacími přípravky. Ideální volbou je například BB krém Le Roche-Possay, který je velmi lehký, neucpává póry a má schopnost pleť dokonale sjednotit.

    Lancome Teint Miracle Air de Teint, 1200 Kč, seženete ve vybraných parfumeriích
    Autor: archiv firem
    Pokud sem tam najdete nějaký flíček, nebo máte na některých místech obličeje pleť začervenalou, vyberte si lehce krycí, rozjasňující make-up, jako například Lancome Miracle air de Tient. Nenanášejte jej ovšem na celý obličej, ale pouze tam, kde je potřeba, což je většinou kolem rtů, na bradu, čelo a líčka.
  • Krok 3. - Štavnatý look

    MeMeMe rozjasňovač Beat the Blues Skin Illuminator, 169 Kč, www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Navzdory trendům není přirozená pleť matná, ale na určitých místech se leskne a odráží světlo. V případě "nude look" je tedy naprostým základem práce s rozjasňovačem. Ideální jsou tekuté produkty, které můžete smíchat s make-upem a nanést společně. Pokud chcete rozjasnit jen určité partie, vklepejte je do pleti samostatně. Perfektními oblastmi pro přirozeně rozzářený vzhled je oblast na lícní kosti a mezi nosem a vrchním rtem.

    Transparentní pudr, Inglot, archiv firmy, 410 Kč.
    Autor: archiv firem
    Na závěr obličej velmi lehce přepudrujte štětcem a transparentním sypkým make-upem. Například takovým, jaký má ve svém sortimentu v Čechách poměrně nová značka Inglot, která nabízí širokou škálu odstínů pro každý tón i podtón pleti.
  • Krok 4. - Růžová líčka

    Benefit Lollitint multifunkční líčidlo na tvář a rty, info o ceně v obchodě
    Autor: archiv firem
    Nemáte-li přirozeně tvářičky jako růžičky, musíte jim trošku pomoci. Univerzální tvářenka pro nude líčení bohužel neexistuje. Odstín musíte vždy volit na základě toho, jaký máte přirozený tón pleti. Obecně ale platí, ze lesklejší krémové textury budou vypadat přirozeněji, než tvářenky pudrové.

    Studio Malý Stipple Brush, 97 Kč, www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    V případě tekutých a krémových tvářenek docílíte perfektního nanesení, pokud je do pleti vpracujete pomocí stipple štětce. Dobrého efektu docílíte ale i lehkým vklepáním pomocí prstů. Tvářenky nanášejte opravdu minimum, jen pro lehké tónování. Tváře ve stylu Marfušky jsou v případě nahého líčení tabu.
  • Krok 5. - Rty a oči

    Clinique Prodlužující řasenka (High Lengths Mascara) černo-hnědá, 479 Kč, www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    V této fázi už pouze finišujete. Vynechejte linky, řasy pouze natočte kleštičkami a zvýrazněte pomocí řasenky. Ideální je v tomto případě hnědo-černá, která působí přirozenějším a teplejším dojmem.

    Revlon Colorbust Lip Butter, 269 Kč, www.boots.com
    Autor: archiv firem
    Rty byste měla držet ve vašem přirozeném tónu. Spousta žen se domnívá, že nude rtěnka má být tělové barvy a rty prakticky zneviditelnit, ale opak je pravdou. Nude osdtsín je takový, který vypadá jako "lepší" batrva vašich rtů. Využít můžete buď krémovou tvářenku, kterou jste použila na líčka, nebo hydratační rtěnku ve správném odstínu. Skvěle vám posloží také colorované balzámy jako je Lip Butter od Revlon.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.