Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak v létě (a po něm) pečovat o svoje vlasy? Zeptaly jsme se odborníků!

Video se připravuje ...
Nechejte si poradit, jak se v létě i po něm starat o své vlasy
VIDEO: Adam Balažovič
15. srpna 2014 | 08:45

Protože léto, sluníčko, slaná voda a vysoké teploty jsou pro vlasy pěknou zátěží, vyrazili jsme do vlasového salonu Toni&Guy, abychom se zeptaly, jak o vlasy pečovat. A to nejen pokud vás ještě čeká dovolená u moře, ale i když jste ji už absolvovali.

Aneta Krejžíková Technician salonu Toni&Guy nám prozradila, že nejdůležitější pro vaše vlasy v létě a po létě je hydratace. Je proto ideální, když k v sezóně, ale i po ní používáte speciální sluneční řady vlasové kosmetiky.

Pokud se ovšem ještě chystáte k moři, klidně si do vlasů naneste i speciální oleje, které na nich vytvoří ochranný filtr a vy tak snížíte riziko jejich krepatění, způsobeného vlivem sluníčka a mořské vody.

Kondicionér je základ

Ať máte vlasy krátké, nebo až do půli zad, neměla byste si je mýt každý den. To totiž způsobuje, že se vlasy zbavují ochranného filtru, oslabují se mají pak tendenci se lámat.

Vlasy myjte šamponem vždy dvakrát - první mytí z nich umyje stylingové přípravky, kožní maz a různé nečistoty, až po druhém umytí je vlas teprve čistý. Vždy po umytí pak na vlasy naneste kondicionér, který vlas po umytí uzavře.

Kůru jednou týdně i jednou za měsíc

Pokud chcete, aby vaše vlasy byly krásně lesklé a zářivé, dopřejte si zhruba jednou měsíčně profesionální masku v kadeřnickém salónu, která vaše vlasy hloubkově hydratuje. Masku pro domácí použití byste pak měli aplikovat zhruba jednou týdně. Seženete ji klasicky v drogeriích nebo kadeřnických salonech.

Vyzkoušejte také naši přírodní jahodovo-banánovou masku pro krásný lesk vlasů, kterou si doma hravě zvládnete vyrobit:

Budete potřebovat (pro středně dlouhé vlasy):

  • hrst čerstvých jahod
  • 1 banán
  • lžíci kokosového oleje
  • lžíci medu

Postup:

Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte na jemné pyré. S mixováním si dejte opravdu na čas, aby se vám maska z vlasů snadno vymývala. Poté ji naneste do vlhkých vlasů směrem od kořínků ke konečkům. Nechte působit minimálně minut a poté opláchněte teplou vodou.

Pokud vaše vlasy potřebují víc hydratace, přidejte ještě jeden banán. Pokud se naopak více mastí, banán vynechejte úplně.

 

Autor: brig