Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Velký test bronzerů: Jak je používat a jaké jsou trendy?

  • 4. srpna 2014 | 16:30

    Nic nedokáže podtrhnout vaše přirozené letní opálení tak, jako bronzer. Tento úžasný kosmetický pomocník totiž nejlépe vynikne na přímém sluníčku, protože často obsahuje drobné třpytky. Navíc vám pomůže tvarovat obličej tak, abyste skryla jeho drobné nedostatky. Jak? Na to jsme se zeptaly vizážistky kosmetické značky Artdeco.

  • Jak používat bronzer?

     

    I když může práce s tak tmavým pudrem, jakým bronzer je, vypadat složitě, pokud si osvojíte základní pravidla, zvládnete s ním líčení jako nic. Pokud ho chcete použít na celý obličej, vyberte si takový, který dotónuje vaše opálení a používejte ho s mírou. Je velmi důležité zvolit si správný tón a při poprášení obličeje nezapomenout samozřejmě i na dekolt a krk, ale také na vlasovou linii a uši, aby nepřirozeně nesvítily.

     

    Stejně tak je možné pomocí bronzerů s výrazným shimmerem doladit přirozené opálení jemným třpytem. Pokud chcete obličeji dodat trošku plasticity, zvolte si tmavší bronzer, bez oranžového podtónu a ideálně bez třpytu, kterým obličej vykonturujete. Pomyslnou hranicí, kterou byste při konturování bronzerem neměli překročit, je ušní boltec a koutek úst. Začněte zvolna. Přidat můžete vždy, ale ubrat jen velmi, velmi těžko.

     

    Konkrétní rady a tipy na to, jak používat v létě bronzer, naleznete v našem videu:

    Video se připravuje ...
    Zeptaly jsme se, jak používat brozner pro modelaci i rozzáření obličeje • VIDEO: Adam Balažovic

     

    A jaké bronzery jsme otestovaly?

  • Ke konturování

     

    Artdeco Bronzující pudr, 660 Kč

     

    Artdeco Bronzující pudr, 660 Kč, www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Bronzer od Artdeca z limitované letní kolekce Jungle Fever se hodí jak na konturování, tak na celkové prozáření obličeje. I když obsahuje drobné částice odrážející světlo, jeho efekt není příliš třpytivý a proto s ním zvládnete i modelaci obličeje. Kromě krásného balení musíme pochválit také odstíny, které nejsou do oranžova sednou proto opravdu každému.

     

    Éminence Organics Minerální pudr ve štětci, 2025 Kč

     

    Éminence Organics Minerální pudr ve štětci,2025 Kč, koupíte na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Tento multifunkční pudr je skutečným zázrakem. Zatímco ve světlejších odstínech ho využijete jako lehký fixační či tónovací pudr, ale při smíchání s pleťovým krémem dokonce jako podkladový tónovaný krém, nabízí i dostatek tmavších odstínů, které se báječně hodí jako bronzer pro konturování obličeje. Lehké minerální složení neucpává póry a balení v praktickém štětci umožňuje přesnou aplikaci.

     

    Astor Bronzující pudr Skin Match, 172 Kč


    Astor Bronzující pudr Skin Match, 172 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Od firmy Astor nás z této "čtyř" kolekce uchvátily už tvářenky a ani bronzery nezůstaly pozadu. V nabídce jsou hned ve dvou odstínech, příznačně pojmenovaných Blonde a Brunette, podle toho, jaký jste typ. Všechny odstíny jsou bez třpytu, takže se skvěle hodí právě na modelaci obličeje. A to také díky tomu, že tato krabička skrývá hned 4 ladící odstíny, díky kterým dosáhnete přesně toho efektu, jaký chcete.

     

    Yves Rocher Duo sluneční pudr, 580 Kč

     

    Yves Rocher Duo sluneční pudr, 580 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Poměrně velké balení brozneru Yves Rocher v sobě ukrývá světlejší a tmavší pudr. Díky tomu, že jsou oba bez třpytek či lesku, stejně jako Astor se báječně hodí na kontorování obličeje, ale i na celkové podtrhnutí přirozeného opálení. Oba odstíny jsou velmi příjemné a velmi jemně pigmentované, takže skoro nehrozí, že byste jich použila zbytečně moc.
  • Ke zdůraznění přirozeného opálení

     

    L'oréal Paris Glam Bronze Duo, 399 Kč

     

    L'oréal Paris Glam Bronze Duo, 399 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Bronzer od L'oréal Paris v krásném balení se zrcátkem a štětečkem, ukrývá dva tóny bronzujícího pudru. Zatímco jeden je bez třpytu a poměrně slabě pigmentovaný, druhý, podstatně světlejší, má výrazný zlatý lesk. Tmavší se tak báječně hodí na doladění a vyniknutí vašeho opálení, zatímco světlý je ideální na lokální zvýraznění a rozjasnění pleti.

     

    Inglot AMC Multicolor system bronzer, 490 Kč

     

    Inglot AMC Multicolor system bronzer, 490 Kč, koupíte v úprodejnách Inglot OC Chodov a Centrum Černý most
    Autor: archiv firem
    Inglot je značkou, kterou si oblíbilo i mnoho profesionálních vizážistů a musíme říci, že je nám naprosto jasné, proč. Dokazuje to i tento výrobek, který v jednoduchém balení nabízí hned 5 krásných odstínů, bez oranžového podtónu.Díky opravdu velmi jemnému a nenápadnému třpytu podtrhne vaše opálení a 5 různých odstínů v tónu vám nabízí možnost nejen doladit celkové opálení, ale také snadno vytvořit plasticitu vašeho obličeje.

     

    Lavera Minerální třpytivý pudr, 389 Kč


    Lavera Minerální třpytivý pudr, 389 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Minerální pudr od kosmetické značky Lavera vás na první otevření uchvátí svojí nevtíravou vůní, která je u dekorativní kosmetiky příjemným bonusem. Pudr je velmi lehký a díky minerálnímu složení neucpává póry, takže je vhodný i pro mastnou pleť. To, že je bio, navíc zalichotí i pleti citlivé. Jemné třpytky dodají vašemu obličeji zářivý, letní vzhled.

     

    Gabriella Salvete Bronzující pudr, 149 Kč

     

    Gabriella Salvete Bronzující pudr, 149 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firmy
    Krásné měděné balení tohoto pudru v sobě ukrývá praktické zrcátko a plných 8g bronzeru, který má neskutečně sametovou a příjemnou konzistenci. V balení sice vypadá poměrně tmavý, ale jeho lehká pigmentace umožňuje nanést pouze slabou vrstvu, takže nevytváří masku. Rozhodně ho ale užijete jen na opálenou pokožku. Pro velmi světlé typy se prostě nehodí.
  • Pro letní shimmer

     

    MeMeMe Goddess Rocks bronzer, 379 Kč

     

    MeMeMe Goddess Rocks bronzer, 379 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Balení tohoto zářivého bronzeru vás nejen okouzlí svým designem, ale bez nadsázky ho budete mít na celý život. Obsahuje totiž velké "kameny" několika odstínů, které mají velmi výrazné třpytky i pigmentaci, takže ho stačí opravdu jen velmi malé množství na poprášení celého obličeje i dekoltu. Pokud v létě toužíte po třpytivém nádechu vaší pokožky, je bronzer Mememe to pravé pro vás.

     


    Dermacol Bronzující paletka, 249 Kč

     

    Dermacol Bronzující paletka, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Novinka z kosmetické laboratoře české značky Dermacol setrvává na vlně "voňavé" dekorativní kosmetiky, za což u nás mají rozhodně velké plus. U této řady bronzerů a rozjasňovačů se nám sice až tak nelíbí balení, ale vzhledem k tomu, že jde hlavně o obsah,dokážeme to bez problémů odpustit. Duo tohoto bronzeru obsahuje menší tmavý pudr pro konturování a větší třpytivý pro doladění celého obličeje. Je tedy ideálním produktem v poměru cena-kvalita, pokud se začínáte učit jak na bronzer.

     

    Oriflame Práškový pudr v perleťových kuličkách Giordani Gold Natural Bronze, 449 Kč


    Oriflame Práškový pudr v perleťových kuličkách Giordani Gold Natural Bronze, 449 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Legendární "kuličky" od značky Oriflame jsou právem jednou z vlajkových lodí jejich stálé nabídky a jediné co tak mění, jsou obaly a barevné variace. Kromě rozjasňujících, které jsou cenově dostupným dupe meteoritů od Guerlain, tak nabízejí ještě bronzující kuličky. V balení najdete zrcadlo a zhruba 4 odstíny pudrových perel, které smíchané dohromady na obličeji vykouzlí jemné opálení a krásný letní shimmer. Navíc je balení poměrně velmi velké (25g), takže při nanášení štětcem velmi dlouho vydrží.

     

    ALVA Green Equinox pigmenty v odstínu Harmonie, 139 Kč

     

    ALVA Green Equinox pigmenty v odstínu Harmonie, 139 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Přírodní kosmetika Alva sice ve svém sortimentu nemá bronzer v pravém slova smyslu, ale na pouhé projasnění a zlatavý třpyt obličeje můžeme jen a jen doporučit jejich sypké pigmenty. Využijete je navíc i místo očních stínů, či rozjasňovače. Jen si dejte pozor při nanášení - vzhledem k tomu, že jsou hodně výrazné i třpytivé, stačí jich opravdu jen velmi, velmi malé množství. Lehký pudrový štětec je pak pro aplikaci naprostou nutností.

     

    MUA Bronzer, 44 Kč

     

    MUA Bronzer, 44 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Britská kosmetika MakeUp Academy je známá svými bezkonkurenčními cenami a i bezmála 6g bronzeru tu koupíte za směšných 44 korun. Tento mono bronzer se hodí pro rozjasnění a zvýraznění přirozeného opálení, ale má lehce oranžový podtón, takže nebude slušet úplně každému. Na letní party je ale výborný, protože obsahuje poměrně hodně třpytek, které dělají svoji práci skutečně důkladně.

     

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.