Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jste krásná, nebo ošklivka? Rychlý test vám to prozradí!

Fotografie
5. května 2014 | 12:16

Sociální sítě zachvátila nová mánie. Všichni testují, zda jsou krásní, či ne. "Prstový test" už vyzkoušely statisíce lidí po celém světě. Samozřejmě, i my v redakci. Připojíte se také?

Test s prozaickým názvem "hot or not", který se začal nejprve šířit na čínské sociální síti Weibo, která je obdobou Facebooku, rychlostí vlny tsunami zaplavil celý svět. Všichni přikládají svůj prst na tvář a přátelům pak ukazují, jak dopadli.

Na to, abyste zjistili, zda máte dokonalý obličej, vám stačí pár vteřin. Že nevíte, jak na to? Natáhněte ukazováček a přiložte si ho na obličej tak, abyste se dotýkali špičky nosu i brady. Pokud se zároveň dotýkáte i svých rtů, máte vyhráno. Jste krásní!

Pokud ale zjistíte, že vás příroda dokonalým obličejem neobdařila, nezoufejte. Testem neprošly ani takové slavné krásky jako je třeba Victoria Beckham, Kate Moss, vévodkyně Kate, Miranda Kerr nebo Lady Gaga.

1983614:gallery:true:true

"Jestli je to znak skutečné krásy? To je otázka. Každopádně, část krásy je daná právě symetrií a správnými proporcemi. Tahle technika nebere ohled na osobnostní energii a charakterové vlastnosti," prozradil britskému deníku Daily Mail autor tohoto testu, doktor Mark Holmes.

Jeho teorie je založená na poměru 3:1, který ve své práci používají plastičtí chirurgové. Rty, nos a brada by měly být v symetrickém souladu. Ale i když je tenhle trend založený na klasických principech, které se datují do doby Leonarda da Vinciho, jde o velmi zjednodušující pohled. Fyzická krása přece není všechno, záleží i na vašem charismatu.

1983612:gallery:true:true