Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 základních chyb v líčení, které možná děláte i vy

  • Vyhněte se chybám při líčení a naučte se podtrhnout svoji přirozenou krásu.
    4. března 2014 | 15:00

    I když všichni děláme chyby, to, o co se snažíme každé ráno v koupelně je tvářit se, jako bychom vlastně ani žádné neměli. Aniž byste to ale tušily, možná se při líčení dopouštíte omylů, které vám celkový look kazí. Jaké to jsou a jak se jim vyhnout?

  • Vybíráte si make-up ve špatném odstínu

    Až děsivě velké procento žen si vybírá příliš světlý, nebo naopak moc tmavý make-up. Ten by ale neměl na vašem obličeji vytvořit úplně novou vrstvu. Jeho funkce především krycí a sjednocující. Jednoduše řečeno - vašemu obličeji zkrátka nejvíc sluší přirozený tón vaší pleti. Proto byste si nikdy neměla vybírat světlejší nebo tmavší odstín make-upu, ale právě ten, který vám "sedne".

    ...
    Autor: Shutterstock
    Samozřejmě platí, že v létě budete potřebovat o něco tmavší make-up než v zimě. Proto byste s tím měla počítat a nespoléhat se jen na jeden jediný produkt po celý rok. Také nezapomeňte, že pleť má různé podtóny - nejčastěji žlutý a růžový. Také s ohledem na tuto skutečnost byste si měla make-up vybírat.

    Nejsnadněji si správný odstín zvolíte tak, když ho trochu nanesete na linii spodní čelisti. Odstín pak zkontrolujte jak na umělém světle, tak venku, abyste si byla jistá, že vám opravdu sedí. Nespokojte se s kompromisem, raději si vyberte jinou značku. Make up má podtrhovat vaši krásu, ne vám vytvářet umělou masku!

    Tip: Pokud máte problém dorazit do drogerie nebo parfumerie nenalíčená, požádejte personál o vzorek. Tři pumpičky do malého kelímku (raději si noste svůj) by vám měly bohatě stačit k tomu, abyste si odstín doma vyzkoušela a zjistila, jestli vám sedne, nebo je potřeba pátrat dál.

  • Neumíte pracovat s korektorem

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jistě pro vás není novinka, že korektor slouží k zakrytí kruhů pod očima, drobných zarudnutí nebo pupínků. Práce s ním by ale měla být skutečně minimalistická.

    Pod oči používejte zásadně krémové korektory, protože ty tuhé na jemné kůži mají tendenci zalézat do vrásek a vytvořit mapy. Vklepávejte je prsty, nebo pomocí štětce a důkladně je rozetřete do ztracena.

    Pupínky zakrývejte vždy aplikací zásadně na pupínek. Nikdy ho nenanášejte na velké plochy. Skvěle vám k jeho aplikaci poslouží kosmetický štětec s úzkou špičkou, určený na korektor. nanese vám produkt skutečně jen tam, kde ho potřebujete.

  • Používáte příliš mnoho pudru

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Svuj make-up samozřejmě potřebujete zafixovat a zmatnit, to ale rozhodně neznamená, že byste si na celý obličej měli nanést podr v neprodyšné vrstvě.Přirozené zmatnění bez nánosů docílíte použitím sypkého transparentního pudru, naneseného štětcem. Osobně jsem toho názoru, že bez všech štětců se nějak obejdete, až na ten na pudr.

    Přirozený look také stvoříte snadněji, pokud pudr nanesete jen na ta místa, která se vám v průběhu dne začnou lesknout, namísto aplikace na celý obličej.

    Jjaká místa to jsou? Zpravidla čelo, nos a brada. Nezapomeňte však lehce přepudrovat také místa, na která jste použila korektor. Čeho lokální aplikací docílíte? Zmatnění ploch, které to potřebují a naopak přirozeného, mladistvého a "šťavnatého" vzhledu líček.

  • Nanášíte tvářenku příliš blízko k nosu

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Tvářenka by vám měla pomoci vytvořit tvářičky jako růžičky. jinými slovy slouží k jemnému vytvoření "zdravých" narůžovělých líček. Měla byste ji proto nanášet opravdu jen lehký nádech na místa, kde se normálně červenáte. Většinou jsou to takzvaná jablíčka, která se ukážou když se na sebe lehce usmějete do zrcadla.

    Naneste malé množství produktu na tato jablíčka a rozetřete je směrem k uchu do ztracena. Nechte dostatek prostoru mezi zvýrazněnými tvářemi a nosem a tvářenku roztírejte vždy od tváří směrem k uším. Cílem je vypadat, jako byste se právě vrátila z mrazu do místnosti, ne jako Marfuška.

  • Vytváříte si nepřirozené obočí

    Dávno odzvonilo tenkým čárkám i orámovaným obočím. Trendy je přirozené obočí, které pouze upravujete vytrhnutím mimo rostoucích chloupků. Pokud máte obočí přirozeně tmavé a husté, není potřeba ho domalovávat. Zafixujte ho gelem, nebo prostě nechte tak, jak je.

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud vám sem tam nějaký chloupek chybí, nebo máte obočí příliš světlé, naučte se s produkty pracovat. Tužky na obočí jsou velmi pigmentované a práce s nimi vyžaduje přesnost a trochu cviku. Nikdy nekreslete rovné, tvrdé čáry. S tužkou pracujte spíš způsobem, jako byste dokreslovala tenké chloupky, které vám chybí.

    Na závěr nezapomeňte barvu do obočí vpracovat pomocí kartáčku na obočí. Jestli si na tužku netroufáte, sáhněte po pudrových setech na obočí. Umožní vám snadnější aplikaci. I ty ale nakonec do obočí včesejte.

    Dejte si dobrý pozor na to, jaký odstín tužky či stínu na obočí si vyberete. Měl by co nejvíc ladit s vaší přirozenou barvou obočí a měl by být zhruba o dva odstíny světlejší, než je barva vašich vlasů. Sytě černá, nebo červeno-hnědá tedy ve většině případů nebudou to pravé. Tedy pokud netoužíte vypadat jako hrdinka komiksových příběhů.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.