Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ušetřete tisíce za kosmetiku! Které kopie slavných značek koupit?

  • 16. ledna 2014 | 08:00

    Toužíte po tvářence NARS nebo stínech od Urban Decay, ale máte hluboko do kapsy? Nebo se bojíte, že dáte nehoráznou sumu za produkt, u kterého vám nebude sedět odstín? Nezoufejte! Našli jsme pro vás dokonalé kopie produktů světových značek, které vás rozhodně nezruinují a přitom se chlubí skvělou kvalitou!

  • Naked vs. Undressed

    MUA Undressed, 169 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem
    Kosmetických firem které se snaží napodobit slavnou paletu očních stínů Naked od Urban Decay, je nespočet. Nad všemi však kraluje MUA s jejich paletkou Undressed. Tato paleta obsahuje 12 odstínů, stejně jako Naked a v drtivé většině jsou identické s jejich mnohem dražší předlohou.

    Undressed samozřejmě za Naked zaostává v kvalitě stínů, která je u Urban Decay pověstná a díky které se o nich mluví jako o momentálně vůbec nejlepších stínech na trhu, ale i tak svoji strukturou a pigmentací předčí MUA všechny oční stíny běžně dostupné v drogeriích.

    Originální paletku Naked od Urban Decay seženete v České republice zhruba za 1700 Kč. MUA Undressed vás oproti tomu vyjde na krásných 169 Kč.

  • Orgasm vs. Rose Gold

    Sleek odstín Rose Gold, 180 Kč, koupíte na www.cosmetics4you.cz
    Autor: archiv firem
    Dalším naprosto ikonickým produktem, po kterém beznadějně toužíme, je tvářenka NARS v odstínu Orgasm. O této dokonalé tvářence už toho bylo napsáno mnoho, takže není divu, že se ji spousta značek snaží napodobit. Orgasm je ovšem tak jedinečný, že dokonalá kopie neexistuje.

    Nejbližší tvářenkou, která se Orgasm podobá je Sleek v odstínu Rose Gold. Má stejný zlatý třpyt a velmi podobný odstín. NARS je ale spíš broskvovější zatímco Sleek více do růžova. V každém případě ale očekávejte skvělou pigmentaci a dlouhou výdrž.

    NARS Orgasm seženete v českých parfumeriích za 980 Kč. Sleek zakoupíte na internetu za 180 Kč.

  • Le Teint Touche Eclat vs. Lumi Magique

    Loreal Lumi Magique, 400 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Konzistence YSL make-upu, který získal nejedno ocenění je lehká, krémová a obličej krásně rozjasní. Pokud potřebujete zakrýt nedostatky pleti, není pro vás vhodný. Naopak si ho ale zamilujete, pokud chcete pleť pouze sjednotit a dodat jí přirozený look.

    Dokonalou nápodobou YSL Le teint Touché Eclat je rozjasňující make-up Loreal Lumi Magique. YSL vám samozřejmě nabízí víc odstínů s různými podtóny, avšak pokud si i u Lorealu vyberete ten, který vám sedí, můžete očekávat totožnou konzistenci a konečný vzhled na obličeji, jako je tomu u luxusnější a dražší verze.

    YSl Le Teint Touche Eclat seženete v českých parfumeriích za 1100 Kč. Loreal Lumi Magique vás bude stát zhruba 400 Kč.

  • MUFE HD vs. True Match

    Loreal True match, 300 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Značku Make Up For Ever i oblíbily jak celebrity, tak i jejich vizážisté. Jakmile se tedy objeví s nějakým dokonalým produktem, všichni chtějí mít stejný (nebo alespoň podobný) ve své kolekci. Jejich HD make-up má perfektní konzistenci, která umožňuje vrstvení. Díky tomu jste schopni dosáhnout středního až vysokého krytí. Navíc je make-up bez obsahu olejů, takže má opravdu dlouhou výdrž a nezačne vám po obličeji nepříjemně stékat.

    Velmi kvalitní nápodobou, kterou běžně seženete v drogerii je Loreal True Match. Pleť sjednocuje a kryje stejným způsobem jako MUFE HD, musíte s ním ale pracovat rychle, protože jeho hutnější konzistence snadněji zasychá. Za svým dražším kolegou ale samozřejmě zaostává ve škále odstínů. Zatímco HD jich nabízí rovných 25, u Lorealu si vyberete z "pouhých" devíti.

    Make Up For Ever HD seženete za 1000 Kč. Loreal True Mach za 300 Kč.

  • Divine Night Fluidline vs. Divine Night Fluidline

    Maybelline Divine Night Fluidline, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Možná by se mohlo zdát, že na gelových linkách není vlastně co zkazit, ale opak je pravdou. Od těch skutečně perfektních totiž očekáváme, že se budou snadno nanášet, nebudou se rozmazávat ani otiskovat na víčko a dlouho vydrží. A přesně takové jsou gelové linky od MAC. Ovšem také od Maybelline. Jediný rozdíl, který pocítíte, je ten v peněžence.

    MAC Divine Night Fluidline zakoupíte v českých kamenných obchodech za 590 Kč. Gelové linky Maybelline seženete v drogeriích i na internetu za 199 Kč.

  • Hot Mama vs. Glow

    elf Glow, 79 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Tvářenky TheBalm jsou u nás poměrně neznámé, ale ve světě (z velmi pochopitelných důvodů) milované. Retro obaly vám připomenou populárnější Benefit, ale kopírovaní v tom nehledejte. Tvářenka Hot Mama od TheBalm vás nadchne máslovou konzistencí, skvělou pigmentací a univerzálním růžově-korálovým odstínem s jemným zlatým třpytem.

    Dokonalou nápodobou je pak tvářenka ze základní řady značky elf v odstínu Glow. Pravděpodobně si sice nezamilujete její jednoduchý obal, avšak jde především o obsah. Tvářenka je až neskutečně pigmentovaná a odstín je v podstatě identický. Bohužel ale páší podstatně víc, než její dražší kolegyně.

    Tvářenku TheBalm seženete na internetu za 449 Kč. Elf vás proti tomu vyjde jen na 74 Kč.

  • Blot vs. Smooth Skin

    NYC Smooth Skin, 89 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Pudr Blot od MAC patří mezi další naprosto zbožňované kosmetické produkty. Je lehký, matující a na pleti vydrží bez nadsázky osm hodin, což je něco, co u většiny pudrů opravdu nenaleznete. Navíc je skutečně neutrální, bez růžových, žlutých nebo šedých podtónů, takže je opravdu univerzální pro všechny typy pleti.

    Smooth Skin od NYC má velmi podobný efekt jako MAC. Nedělá vrstvu, která by byla na pleti vidět a nezvýrazňuje suchá místa a stejně tak nemá zbytečné podtóny. Za luxusní značkou ovšem pokulhává v konzistenci (je méně nalisovaný, takže ho spotřebujete víc) a ve výdrži. Po zhruba třech hodinách je totiž nutné obličej znovu přepudrovat.

    MAC Blot koupíte v kamenných prodejnách MAC za 690 Kč. NYC Smooth Skin seženete v síti drogerií za 89 Kč.

  • Angel vs. Classy

    elf Classy, 39 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Kdybyste hledali nejoblíbenější rtěnku od MAC, byl by to vedle Madonnou proslavené Russian Red nádherný růžový odstín bez odlesků a s lehce fialovým podtónem s romantickým názvem Angel. Právě tuto barvu si zamilovaly spousty žen, včetně Kim Kardashian, která se nespokojí jen tak s něčím.

    Rtěnky od MAC jsou naprosto pověstné svojí kvalitou, máslovou konzistencí, sytými barvami a perfektní hydratací. Rtěnky od elf jsou v kvalitě poměrně nekonzistentní, Některé odstíny jsou velmi sametové, jiné spíš sušší. Každopádně pokud vám jde o to, mít rtěnku v naprosto totožném odstínu, jako je Angel a ušetřit, elf v odstínu Classy je to pravé pro vás. Barvy obou rtěnek jsou totiž naprosto identické. Na rtech ale samozřejmě tak dlouho jako MAC nevydrží.

    Mac Angel koupíte v kamenných prodejnách MAC za 390 Kč. Elf Classy seženete na internetu za 39 Kč.

  • Bobi Brown bronzer vs. Avon Bronzer Glow

    Avon bronzový pudr Glow, 250 Kč, koupíte u své Avon lady
    Autor: archiv firem
    Hledáte přirozený, lehce matující bronzer s dlouhou výdží, který vám dodá nádech opálení? Pak zkuste ten od Bobbi Brown, kterému propadla například Katie Holmes. Seženete ho v šesti odstínech, takže je velmi snadné najít si ten svůj, aby vaše umělé opálení vypadalo skutečně jako pravé.

    Pokud ale máte hluboko do kapsy, nebo nechcete investovat větší peníze do bronzeru, poohlédněte se v katalogu Avon. Jejich Glow Bronzer má sice oproti Bobbi Brown odstíny jen tři, ale vlastnostmi se mu hrdinně vyrovná!

    Bobbi Brown Bronzing Powder seženete na internetu za 990 Kč, Avon za 250 Kč.

  • High Beam vs. Beat the Blues

    Mememe Beat the Blues, 169 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    O dokonalém tekutém rozjasňovači High Beam od Benefit jsme už mluvili tolikrát, že snad není potřeba ho představovat. V kostce ale stejně musíme. Takže v případě, že toužíte po přirozeném, "šťavnatém" rozjasnění pleti, sáhněte po něm. Balení připomíná lak na nehty a i aplikátor vypadá jako štěteček z laku na nehty. Konzistence je tekutě krémová a na obličeji zanechává jemný lesk s růžovým nádechem, avšak neobsahuje nežádoucí třpytky.

    Kopie Beat the Blues od britské značky Mememe je téměř identická. Odstín i konzistence jsou si neskutečně podobné a v záplavě produktů, které se snaží vypadat jako High Beam je právě tento od Mememe skutečně nejlepší. Ostatně Mememe se inspirovalo Benefitem i co se týče tvářenek.

    Rozjasňovač High Beam seženete v parfumeriích za 600 Kč. Mememe Beat the Blues si objednejte přes internet za 169 Kč.

  • MUFE HD vs. elf HD

    elf HD, 97 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Elf se s Make Up For Ever nemůže měřit ve výběru z barev, které v rámci jejich HD tvářenky nabízí. Co mají obě tvářenky ale společného, je konzistence a kvalita. Obě jsou velmi pigmentované a tekuté, ale po nanesení a rozetření na pleti změní texturu na krémovou a začnou lehce matovat. Právě díky své velké pigmentaci jich stačí opravdu malé množství, nechcete li tedy skončit jako Marfuška z Mrazíka, dávejte si opravdu dobrý pozor na množství, které nanášíte.

    Tip: Pokud toužíte po opravdu přirozeném nanesení této tvářenky, zapracujte ji na obličej pomocí Stipple štětce. Skvělý s malým průměrem vhodným na tvářenku naleznete například také u značky elf, Make Up For Ever, Sigma nebo Real Techniques.

    MUFE HD seženete v síti parfumerií za 590 Kč. Elf HD koupíte na internetu za 97 Kč.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.