Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

4 jednoduché triky, díky kterým vám lak vydrží perfektní celý týden

  • Video se připravuje ...
    5. září 2015 | 06:00

    Všechny toužíme po krásně nalakovaných nehtech, které vydrží co nejdéle perfektní. Jenomže čím výraznější lak, tím více jsou vidět všechny nedokonalosti a různá oprýskání. Jak to udělat, aby lak vydržel dokonalý celý týden? Naučte se tyto jednoduché triky.

  • Pryč s mastnotou

     

    Sally Hansen Salon čisticí ubrousky na gelové nehty, 169 Kč (20ks), koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Přestože nehet je mrtvá tkáň, má tendenci se z kůžiček a lůžka promašťovat. Aby tedy lak na nehty lépe přilnul, nezapomeňte je před lakováním odmastit. Poslouží vám k tomu speciální polštářky na gelovou manikúru, které seženete v drogerii, ale stejně dobře funguje i líh, který si koupíte v lékárně. Pokud nemáte po ruce ani ten, jednoduše nehty přetřete vatovým tamponem namočeným v odlakovači.

  • Lakujte i špičky

     

    SpaRitual Podlak na poškozené a měkké neht, 434 Kč (15ml), koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem
    Neurychlujte si lakování tím, že byste přeskočila podkladový lak. Kromě toho, že vaše nehty chrání a díky svému složení je také vyživuje, lépe drží na nehtu a dobře na sobě drží barevný lak. Při lakování buďte pečlivá a nezapomeňte lakem přetřít také špičku nehtu. Právě tam se totiž lak odlupuje nejčastěji.

  • Nechte je dokonale uschnout

     

    Quick Dry zasychač laku ve spreji, 325 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Poté, co nanesete podkladový lak, nechte jej opravdu dokonale uschnout, než začnete s nanášením první barevné vrstvy. Jinak vám lak bude držet podstatně hůř. Klidně si mezi jednotlivými vrstvami dejte i 15 minut, abyste měla opravdu jistotu. Pokud spěcháte, pořiďte si speciální sprej na urychlení schnutí laku na nehty nebo nehty opatrně ponořte do misky se studenou vodou a kostkami ledu.

  • Nadlak zopakujte

     

    Essence Krycí lak na nehty s leskem, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jakmile zaschne i třetí vrstva laku, nezapomeňte na nanesení nadlaku, který celé lakování zafixuje, prodlouží jeho trvanlivost, a navíc dodá vašim nehtům dokonalý lesk. Stejně jako u podlaku a barevného laku platí, že byste ho měla nanášet i na špičky (hrany) nehtů, aby se lak neodlupoval. Nadlak navíc naneste na nehty zhruba každý třetí den. Tím ještě více prodloužíte výdrž vaší manikúry.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.