Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kosmetické vychytávky: Tyhle musíte mít na každou dovolenou

26. července 2013 | 15:00

Vždycky jste si přála zabalit se tak, abyste zabila dvě mouchy jednou ranou? Není problém. Máme pro vás super vychytávky na dovolenou, které prostě musíte mít. Nevěříte? Tak čtěte!

Je potřeba myslet na každou jednu část vašeho těla a nenechat nic náhodě. Pozornost si zaslouží ruce, nohy, stejně tak jako obličej. A o každou partii vašeho těla se musíte starat.

Dovolená u moře, nebo kdekoliv na sluníčku se tak totiž kvůli oprýskanému laku na nehty, nebo nepříjemnému akné, může stát noční můrou.

Dokonalé nohy, vaše vizitka

Také se skvěle opalujete, ale nohy vám ne a ne zhnědnout? Tak tu máme řešení. Pořiďte si make-up na nohy, on totiž doopravdy existuje.

Sladíte s ním i nedokonalosti, jizvy a nebo pupínky třeba od nepříjemných moskytů.

Náš tip: Leg make-up, 289 Kč, Sally Hansen

Krásné nehty

Oprýskaný lak na nehty je jedním z nejvíc asexuálních věcí na ženách, tvrdí naši muži. Proto si nehty hezky nalakujte, použijte podlak i nadlak a v případě, že se vám na dovolené oprýská, přelakujte tenkou vrstvou. Zlatá barva je ideální.

Náš tip: Euro Centrale, odstín Oy-Another Polish Joke, O.P.I, www.asos.com, cca. 400 Kč.

Pleť jako panenka

Na slunci se pupínky objevují doslova s radostí. A pokud vám to nedá a za každou cenu si je musíte "vymáčknout", je doslova nutnost se o pleť pečlivě starat. Určitě použijte peelingové ubrousky, které odstraní pot i zbytek opalovacího krému, poté případné pupínky zamaskujte dvoufázovým korektorem 2v1 (můžete použít i jako make-up) a na noc obličej potěšte hydratačním krémem.

Náš tip: Čisticí peelingové ubrousky, NIVEA, Sébium 449 Kč, Bioderma, Noční hydratační krém minimalizuje znaky stárnutí, JUVENA

Božská hříva

Vlasy dostávají na slunci pořádně zabrat. A nejen to. Ubližujeme jim svazováním do uzlů, mořskou vodou i tím, když si nevezmeme klobouk a necháme na ně pražit nekompromisní paprsky. Polaskejte je jemnou mlhou, která je vyživí a dodá jim potřebný lesk.

Náš tip: Mikrojemná olejová mlha vhodná pro všechny typy vlasů, 645 Kč Alterna

Aby tělo netrpělo

Už jste slyšeli o osvěžujícím nápoji s betakarotenem? Nebo o sprchovém gelu, díky kterému se vás opálení bude držet zuby nehty? Ne? To je dobře. I když budete myslet na každou část těla zvlášť, nesmíte ve finále zapomenou na celek.

Náš tip: Sprchový gel po opalování s betakarotenem a vlašským olejem, 69 Kč Dermacol, Osvěžující nápoj s betakarotenem, 450 Kč, Sun Fresh

Autor: Eva Dvořáková