Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hořká sůl vám zajistí ploché bříško. Používá ji i Victoria Beckham

Victoria Beckham si koupel z hořké soli dopřává často. I proto má tak ploché bříško.
19. července 2013 | 16:25

Věděly to už naše babičky, kterým hořká sůl doma nikdy nescházela. A vědí to i dnešní celebrity. Dokáže totiž "vyléčit" téměř vše. Od mastných vlasů, přes povadlou pleť, až po nafouklé břicho.

Jako prostředek proti bolesti svalů a kloubů se hořká sůl (síran hořečnatý) využívá od nepaměti. Díky hvězdám jako je Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham nebo Elle Macpherson se rychle stává i nepostradatelným produktem pro vzhled a krásu. A nejlepší je, že stojí pár korun a mají ho ve většině lékáren.

Nadýmání

Koupel s hořkou solí pomáhá snížit zadržování vody v těle a nadýmání břicha, říká trenérka celebrit Janey Holliday. Doporučuje třikrát týdně lázeň připravenou rozpuštěním dvou hrnků hořké soli ve vaně.

Bolesti břicha, žaludeční potíže a průjem jsou časté následky vánočního hodování
Autor: profimedia.cz
Konečným výsledkem je pak ploché bříško. Není tedy divu, že tahle koupel je oblíbená u modelek, které fotí bikiny nebo spodní prádlo.

Victoria Beckham tyhle koupele používá pro vytvarování své postavy. "Miluji koupel s hořkou solí. Detoxikuje, oživí svaly a skvěle odstraní vodu zadržovanou v těle," říká herečka Gwyneth Paltrow.

Trenér celebrit James Duigan, který pracuje s Elle Macpherson, doporučuje před koupelí kartáčem stimulovat pokožku a otevřít póry a až pak se na 20 minut naložit do připravené lázně.

Šumivý multivitamin je po prohýřené noci také sázkou na jistotu.
Autor: profimedia.cz
Lék na kocovinu

I když je těžké představit si Gwyneth s kocovinou, s raní koupelí po rušnější noci má prý jen ty nejlepší zkušenosti.

Kocovina je způsobena toxiny v těle. Projevuje se dehydratací, pulzující bolestí hlavy, únavou a nevolností. Sírany v hořké soli pomohou odplavit toxiny z těla a zmírnit bolesti svalů.

Co jste nevěděli o mytí vlasů
Autor: profimedia.cz
Krásné vlasy

Hořká sůl doslova nasákne přebytečný olej z vlasů. Stačí do šamponu přidat hrst a umýt je jako obvykle.

Náš tip:
Skvělou masku pro větší objem vlasů si připravíte smícháním jednoho dílu vlasového kondicionéru s jedním dílem hořké soli. Zahřejte tuto směs na pánvi a teplou naneste na vlasy. Nechte působit 20 minut a poté opláchněte.

Nohy
Autor: Profimedia.cz
Perfektní nohy

Máte unavené, oteklé a horké nohy? Nejenom, že hořká sůl uklidnit bolesti, ale působí protizánětlivě a také pomůže snížit otoky. Přidejte půl šálku hořké soli do umyvadla s teplou vodou a namočte si nohy na 10 až 20 minut.

Sůl také odstraní všechny pachy a zjemní suchou pokožku, kterou pak můžete snadno odstranit pemzou.

Obklad z hořké soli vám navíc pomůže zbavit se nevzhledných modřin. Připravíte si ho tak, že vezmete šálek studené vody a vmícháte do něj 2 lžíce hořké soli. Hadřík v něm namočený pak dejte na postižená místa.

ss
Autor: profimedia.cz
Čistá a jasná pleť

Skvěle "opeelingovanou" a do hloubky vyčištěnou pokožku získáte smícháním ½ lžičky hořké soli s obvykle používaným čistícím prostředkem. Vmasírujte do pokožky, poté opláchněte studenou vodou a osušte.

Zvýšíte tak obsah hořčíku ve vaší pleti. Hořká sůl je nejlepším přírodním čistícím prostředkem. Omladí a hydratuje pokožku, odstraní toxiny, dodá potřebné minerály.

Vnitřní očista

Špatné trávení a zpomalená střeva díky hořké soli rozpohybujete. Síran hořečnatý působí jako šetrné projímadlo. Hořká sůl, kterou budete užívat vnitřně musí být určena pro potravinářské účely. Nejlepší je, když si před snídaní rozmícháte lžičku ve sklenici vody a vypijete ji.

Ale pozor na možné nežádoucí účinky, včetně gastrointestinálního podráždění, průjmu, nevolnost a zvracení. Je lepší se předem poradit s lékařem.