Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šikovné domácí recepty: Vyrobte si účinný peeling proti celulitidě!

Tu nejlepší péči najdete v kuchyni!
24. června 2013 | 14:00

Chcete své pleti dopřát něco extra? Zkuste hledat inspiraci v přírodě! Máme pro vás tipy, jak si pouze z přírodních surovin vyrobit domácí pleťovou vodu, masku i peeling, který umí zatočit s pomerančovou kůží.

Domácí pleťová voda

Ideálním pomocníkem na problematickou pleť je pleťová voda. Vyrobíte ji tak, že lžičku bílého čaje vylouhujete v 1 dl vody ohřáté na 80 °C. Přidejte tři kapky panenského olivového oleje, tři kapky citronové šťávy a šťávu vymačkanou z kousku nastrouhané okurky.

Nejlepší je čerstvá, ale nic se nestane, když ji budete uchovávat v chladničce i tři až čtyři dny. Přidáte-li víc olivového oleje a vynecháte citrónovou šťávu, poslouží vám i jako odličovač. Verze bez oleje naopak funguje jako osvěžující tonikum, které stáhne póry. Optimální je používat ji dvakrát denně, nechat zcela vsáknout a nesmývat.

Výživná maska pro citlivou pokožku
...
Autor: Shutterstock

Smíchejte tři lžíce plnotučného tvarohu s jedním vaječným žloutkem, lžící olivového oleje a lžičkou medu. Nechte působit na obličeji a dekoltu 15 minut a smyjte. Maska pleť vyživí, zklidní a zvláční. Nanášejte ji jednou za týden, vždy si ji připravte čerstvou.

Peeling proti celulitidě

Domácí peeling proti celulitidě a pro vypnutí pokožky si můžete vyrobit doslova ze zbytků. Pokud pijete zalévanou kávu a sypané zelené čaje, to, co zůstane na dně šálku nebo v sítku, nevyhazujte, ale sbírejte a skladujte v chladničce. Jednou za týden si pak po teplé koupeli můžete připravit peeling problémových partií.

Ke zbytku kávy a čaje přidejte 2 lžíce mořské soli, stejné množství olivového oleje a směsí si dobře promasírujte stehna, hýždě a bříško. Nechte chvíli působit a opláchněte. Složky z kávy a zeleného čaje pokožku krásně vypnou, sůl pomůže otevřít póry a mechanicky pokožku prokrví, olej ji zvláční a nabije vitamíny.

Autor: Eva/Martina Koprušáková, lena