Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ukažte nohy! Jak je mít v létě ještě krásnější?

  • 20. června 2013 | 06:00

    V době krátkých sukní a minišortek jsou dobře oholené nohy s perfektní pedikúrou samozřejmost. Co pro ně ale můžete udělat, aby byly ještě hezčí - od stehen až po malíčky? Máme pár nápadů!

  • Vyražte ven

    ...
    Autor: Shutterstock
    Nic vám nezařídí svůdné nožky tak jako právě venkovní sporty. Běh, jízda na kole, na skateboardu, frisbee nebo prostě rychlá procházka - to všechno jsou činnosti, které vám vytvarují svaly, než řeknete švec. A ještě vás budou bavit.

    Náš tip: Když je venku přes 30 °C, pohybovým aktivitám se raději zcela vyhněte. Sportovat v tropických vedrech je asi tak zdravé jako sportovat s chřipkou. I s lehčím joggingem počkejte alespoň na osmou večer.

  • Poražte celulitidu

    Krém proti celulitidě, Mádara, Biooo.cz, 150 ml za 650 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Obávaná pomerančová kůže prý v nějaké míře postihuje až 90 % žen. Je sice z velké části daná geny, ale to neznamená, že s ní nelze bojovat. Abyste v létě mohla vesele vklouznout do plavek, je důležité po celý rok hodně pít, dobře spát a dodržovat vyvážený jídelníček.

    Náš tip: Podle našich zkušeností nejnovější krémy, gely a séra proti celulitidě fungují - ale jen při pravidelném používání v kombinaci s masáží. Zkuste třeba voňavý krém od značky Mádara s obsahem kofeinu a vitaminu E.

  • Nebojte se peelingu

    Peeling na tvář a tělo Perle de Gommage, Gemology, Dermitage, 200 ml za 1292 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Mnoho lidí má pocit, že obrušování odumřelé kůže jejich pokožku dráždí a vysušuje. Tajemství je ale v tom, najít peeling vhodný právě pro váš typ pleti, po použití ho dobře opláchnout a pleť natřít tělovým mlékem nebo máslem. Nezapomeňte ani na paty a chodidla.

    Náš tip: Když peeling, tak kvalitní. Dejte šanci třeba tomu od značky Gemology. Obsahuje částečky perleti a křišťálu, je vašk neskutečně jemný. My ho do svého koupelnového rituálu zařazujeme už nastálo!

  • Hydratujte pravidelně

    Hydratační tělové mleko do sprchy, Nivea, 250 ml za 115 Kc.
    Autor: archiv firmy
    Ano, už jsme to všechny slyšely mnohokrát: hydratace je základ. Teď ale zvedněte ruku, jestli své pleti dopřáváte dostatečnou péči opravdu každý den.

    Zvedla jste ji? Gratulujeme. Nezvedla? Je načase začít. A věřte, že to nikdy nebylo tak jednoduché...

    Náš tip: Nivea totiž přišla s revolučním tělovým mlékem do sprchy, které skvěle hydratuje a ještě šetří čas. Ve sprše nejprve dobře opláchněte sprchový gel, pak celé tělo namažte mlékem a znovu opláchněte. Hotovo!

  • Dopřejte nohám masáž

    Meruňkový tělový olej, Éminence Organic, www.eminence.cz, 240 ml za 1225 Kč.
    Autor: archiv firmy

    Zvlášť v parných dnech má mnoho z nás pocit těžkých, unavených a oteklých nohou. S počasím nenaděláme nic - ale nohám můžeme ulevit masáží, která rozproudí lymfatický systém. Ten je zodpovědný za detoxikaci těla; jeho špatná funkce může mimo jiné za otoky, celulitidy a křečové žíly.

    Náš tip: Nohy masírujte vždy ve směru k srdci, klouby vynechte. Masáž by měla být jemná a příjemná. K tomu pomůže i voňavý masážní olej, třeba náš oblíbený meruňkový od značky Éminence Organic.

  • Osvěžte paty a chodidla

    ...
    Autor: Shutterstock
    V létě je dobré častěji střídat boty, zejména když se v práci ubohé nožky musí tísnit v uzavřených lodičkách. Svěžest jim dodají (a případnému zápachu předejdou) speciální spreje. Nevynechte ani důkladnou večerní koupel.

    Náš tip: V léte mají nohy sklon otékat - myslete na to při nákupu bot. Kožené se roztáhnou, ale ty z umělých materiálů by měly být o velikost větší než v zimě. Jinak se v nich vaše prsty udusí.

Autor: Marie Barvínková
Diskuse ke článku
.