Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bad hair day aneb Když nám vlasy zkazí náladu

Každý by potřeboval mít svého osobního kadeřníka
12. června 2013 | 12:00

Alespoň třikrát týdně se téměř každá z nás probouzí s vrabčím hnízdem na hlavě. Když se podíváte do zrcadla, zamračíte se, a většinou okamžitě jdete do sprchy, nebo vlasy krotíte fénem a žehličkou. A jak to zvládáme my v redakci?

Zdá se to jako banalita, ale opak je pravdou. Stejně tak, jako když si vezmete spodní prádlo, které vás celý den nepříjemně škrtí, můžete se i kvůli pocitu, že máte na hlavě "něco špatně", celý den cítit špatně a mít náladu pod psa.

Eva, redaktorka: "Občas jsem vzteklá."

Vlasy si myju jednou za dva, nebo tři dny. Když si je umyju večer, do rána mi zkrepatí konečky a jsem pak strašně vzteklá.

Musím si je tedy mýt ráno, ale ranní sprchu nemám ráda. Když si je umyju jeden den, druhý se probudím a vlasy mám zplihlé s prvními příznaky maštění, jsem nepříčetná.

Buď na sebe nastříkám suchý šampon a pak vypadám jako šedivá, nebo si je stáhnu do culíku. To nenosím moc ráda, protože se mi to nelíbí, ale co mám dělat. Takže ano. Vlasy dokážou ovlivnit moji každodenní  náladu.

Iva, redaktorka: "Kdyžtak nosím rozcuch."

Pokud si ráno beze spěchu umyji hlavu a vlasy vyfoukám a upravím do požadovaného vzhledu, hned mám lepší náladu. Někdy ale nestíhám, účes odbydu, v nejhorším případě použiju suchý šampon. Ano, je to řešení, ale jen na pár hodin.

V poledne už mám vlasy bez lesku a splihlé a každou chvíli  vjedu rukou do vlasů a snažím se dát účesu nějaký tvar. Což se moc nedaří. Na náladě mi také nepřidá, když prší a je vlhko. To se mi vlasy podivně zkroutí a dělají si, co chtějí. Pak už nezbývá než je prsty trochu pocuchat a vytvořit si na hlavě nedbale elegantní rozcuch. A ten má také něco do sebe!

Lenka, redaktorka: "Cítím se příšerně!"

Redaktorka Lenka
Autor: Archiv redakce

Mám hodně jemné vlasy, takže bez toho, aniž bych si je každé ráno umyla, nemůžu vyjít mezi lidi. Takže když se z nějakého důvodu výjimečně ráno nedostanu k vodě, třeba kvůli výpadku vodáren, mám zkažený celý den.

Z mastné ofiny jsem nervózní, mám pocit, že se na mě v tramvaji i na ulici všichni dívají. Navíc si pak na vlasy stále šahám, abych si je alespoň nějak „upravila“, a tím si je mastím ještě víc. S neumytými vlasy se cítím vážně příšerně.

Míša, redaktorka: "Čepice to jistí."

Redaktorka Michaela
Autor: Archiv redakce

Jsou dny, kdy moje vlasy večer vypadají naprosto skvěle a ráno je to bída, že bych se nejradši někam schovala a celý den nechodila nikomu na oči.

Když si je navíc nestihnu znovu umýt, musím si buď nasadit čepici a považovat ji za módní doplněk, nebo se smířit s celodenní špatnou náladou.

A jak jste na tom vy? Napište nám to do diskuse pod článkem!

Autor: Eva Dvořáková