Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračné rozinky: Elixír pro krásu i zdraví!

Vezměte rozinky na milost! Jsou zdrojem energie i pořádnou vitaminovou bombou.
24. března 2013 | 06:00

Známe je většinou jen jako součást koláčů a sladkých pokrmů a to je trochu škoda. Zkuste je mlsat jen tak, místo bonbonů a čokolády. Jsou totiž hotovým elixírem zdraví a krásy!

Sladké sušené plody hroznového vína používáme většinou jen na „doladění“ chuti koláčů, nádivek do buchet nebo závinů. Vezměte je na milost a objevíte v nich mnohem víc!

Jsou totiž pořádnou vitaminovou bombou. Kromě toho, že díky obsahu ovocného cukru vás téměř okamžitě dobijí energií, obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek.

Zlaté rozinky
Autor: profimedia.cz
Zejména vitamin A, který je dobrý pro tvorbu pigmentu a rozjasňuje pleť, vitamin B1 zklidní vaše nervy a působí proti stresu a B2 vás dokáže zbavit migrény a ochrání oči před šedým zákalem.

Pak samozřejmě nesmíme zapomenout na vitamin C, neboli vitamin „krásy“. Ten podpoří imunitu, zrychluje metabolismus, pečuje o pokožku a posiluje cévy.

Vezměte rozinky na milost! Jsou zdrojem energie i pořádnou vitaminovou bombou.
Autor: Shutterstock.com
Mlsáním rozinek uděláte dobře i vašim střevům, obsahují totiž velké množství vlákniny, kterou potřebujete pro správné trávení. A zanedbatelný není ani počet minerálů, které v této dobrotě najdete, ať už je to železo (proti chudokrevnosti), draslík (prospívá srdci i ledvinám) nebo vápník pro zdravé kosti.

Takže závěr je jasný. Dopřejte si je kdykoli a bez výčitek!

Autor: sim