Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

8 triků pro krásné vlasy: Ingredience najdete v kuchyni!

22. května 2012 | 11:45

Lámete si hlavu, jak na to, aby vaše vlasy vypadaly zdravější, lesklejší, živější? Už jste vyzkoušely všechny drahé šampony a nic nezabírá? A víte, že se kouzlo krásných vlasů může skrývat přímo u vás ve špajzu?

Tajemství krásných vlasů, které mají modelky a herečky? Nemusí se nutně skrývat v drahých, kolikrát třeba kaviárových šamponech. Stejně jako ony, jsme si i my oblíbily pár zaručených, domácích receptur.

vlasy
Autor: Profimedia.cz

1. Rozčešte je hroznovou šťávou

Ideální je vinný ocet. Ten však nepříliš vábně voní. Proto použijte hroznovou šťávu! Naneste na 15 minut, důkladně smyjte, a učešte hřebenem s velkými zuby.

2. Dodejte lesk majonézou!

Bílkovinová vzpruha je ideální pro suché a podvyživené vlasy. Vezměte majolku přímo z lednice a vetřete do vlasů. Pokud by vám ale pak nezbyla do

vlasy
Autor: Profimedia.cz
salátu, použijte masku z bílků. Tu naneste po celé hlavě a vlasy zabalte do potravinářské fólie. Nechte působit 20 minut a smyjte vlažnou vodou.

3. Sbohem lupům s mořskou solí

Namasírujte si kštici krystalky mořské soli. Tím se rychle a účinně zbavíte bílých vloček! Dobře opláchněte teplou vodou a šamponem zajistěte, aby se každý kousek soli z vlasů vymyl.

4. Oživte barvu potravinářským barvivem!

Pro rychlé osvěžení vaší barvy, přidejte pár kapek potravinářského barviva do vašeho oblíbeného kondicionéru! Růžové, červené, nebo fialová dodá vaší barvě na hloubce a přidá jí teplý tón.

5. Nakrmte je olivovým olejem!

vlasy
Autor: Profimedia.cz

Zapomeňte na drahé šampony! Extra panenský olivový olej je strčí všechny do kapsy. Ohřejte ho v nádobě s teplou vodou, naneste na polovinu délky a vetřete do konečků. Nechte 20 minut působit a smyjte šamponem.

6. Zvlňte je slanou vodou!

Naplňte prázdný sprej vodou a přidejte 1 čajovou lžičku obyčejné stolní soli. Nastříkejte na kořínky a okamžitě získáte potřebný objem! Zkuste je také stočit do vln a připnout je pinetkami. Získáte tak skvělý plážový look!

7. Zakryjte šediny uhlím

Pokud máte tmavé vlasy a bojujete s počátečními šedinami, zkuste tento trik. Vezměte si kousek dřevěného uhlí, které zbylo z grilování, a nabarvěte s ním vlasy. Uvidíte, že nikdo nic nepozná.

8. Zničte skvrny pastou na zuby

vlasy
Autor: Profimedia.cz

Barvíte si vlasy sama doma? A stane se vám, že máte sem tam od barvy tmavé fleky? Pokud se vám to doopravdy stane, vezměte si bělící zubní pastu a naneste na postižená místa. Masírujte a třete tak dlouho, dokud flek nezmizí.

Autor: ema