Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

7 tipů proti stárnutí aneb Hodně krásy za málo peněz

Poradíme vám co dělat, abyste vždycky působila trendy, mladistvě a šik.
24. ledna 2012 | 14:21

Chcete si udržet mladistvý vzhled? Klidně zapomeňte na předražené omlazující kůry a služby plastického chirurga. Náš 7-bodový program je levný, účinný a ověřený.

Objevili jste na své tváři první vrásky? Žádný strach. Pozitivní vyzařování, optimistický postoj a zdravé sebevědomí jsou pro skvělý dojem mnohem důležitější. Co tedy dělat, abyste působila trendy, mladistvě a šik?

1. Masáže oživí tělo i duši

Podporují prokrvení, postarají se o uvolnění a vykouzlí úsměv na tváři. Špičkami prstů pohybujte nejprve 1 minutu jemnými krouživými pohyby po pokožce hlavy. Pak zavřete oči, tvář úplně uvolněte a špičky prstů přitlačte silněji na pokožku a pohybujte jimi 1 minutu v malých kruzích po celé hlavě.

2. Krémy udrží pleť hebkou
Pleť je nutné pořád mazat a mazat.
Autor: profimedia.cz

Předpokladem pro dosažení pěkné pokožky je péče, která je určena přesně pro váš typ pleti. Pleť od 30. roku života potřebuje především vlhkost. Od 40 by měl krém obsahovat látky, které pokožku napínají, a od 50 by měl intenzivně regenerovat. Proto si při výběru krému pečlivě přečtěte, co je napsáno na obalu.

3. Zdravé jídlo posílí imunitu

Z čerstvé zeleniny a ovoce bude profitovat imunitní systém, ale vitamíny potěší i kožní buňky. Když k tomu vypijete minimálně 2 litry vody denně, jídlo si rozdělíte na malé porce a budete jíst každé dvě hodiny, perfektní fungování všech orgánů máte zaručené. A jako bonus získáte štíhlou postavu.


4. Spánek omlazuje

Spěte nejméně 6 hodin za noc. Právě během spánku probíhají v organismu "opravy" na nejvyšší obrátky a pokožka lépe přijímá účinné látky z kosmetických přípravků. Proto jich noční krémy obsahují obvykle nejvíce.

Nemusíte být zrovna Pamela Anderson, abyste byla úspěšná a šťastná.
Autor: profimedia.cz
5. Kyslík přinese dobrou náladu

Čerstvý vzduch je elixírem mládí. Jděte ven tak často, jak se jen dá. Procházka v parku, lese či po nábřeží udělá dobře duši, odbourá stres a otevře cestu ke snění s otevřenýma očima. To vám zvedne náladu a doplní zásoby energie.

6. Růž rozzáří pokožku

Bledá, našedlá pokožka působí staře, ale my víme, co s ní. Každý týden si udělejte jemný peeling, kterým odstraníte odumřelé suché části pokožky. Líčka, spánky a bradu vždy oživte trochou zdravíčka.

7. Vodní gymnastika dodá sílu

Pohyb ve vodním živlu dělá dobře téměř každému. Trénují se zde všechny svaly a zároveň se chrání klouby. Kromě toho budete mít pevnější vazivo i pokožku.

Pohoda v bazénu
Autor: profimedia.cz

Autor: lesk.sk, lena