Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Báječné novinky v omlazení rukou! Zkuste je!

Starejte se o své ruce! I ty totiž stárnou!
6. května 2012 | 06:58

Ruce prozradí váš věk spolehlivěji než jakákoliv jiná část těla. S věkem se na nich ztenčuje kůže a ubývá mazových žlázek, které se podílejí na jejich hydrataci. Jak předejít stárnutí rukou?

Přesto existují způsoby, jak zase navrátit rukám jejich mladistvý vzhled. Péče o ruce je nedílnou součástí starostí o náš celkový vzhled, a pokud je přirozená tvorba hydratačních faktorů z nějakého důvodu narušená, můžou nastat tři základní problémy: ruce jsou buď vysušené, mají zvrásněný

ruce
Autor: Profimedia.cz
povrch, nebo se na nich začnou objevovat tzv. stařecké skvrny. Moderní medicína si s nimi však umí poradit. Jak?

Vitaminový koktejl

Jedním z možných řešení je mezoterapie, která navrátí pokožce opět mladistvý vzhled. Je to šetrná aplikace výživných a hydratačních
látek, speciální směsi vitaminů, hyaluronové kyseliny a dalších substancí.

ruce
Autor: Profimedia.cz

Tento výživný koktejl se vpravuje do hřbetu rukou pomocí drobounkých jehel nebo speciálního válečku, na jehož povrchu jsou mikroskopické jehličky, které jemně masírují pokožku rukou a stimulují tvorbu elastinu a kolagenu.

Toto ošetření je velmi jemné a nebolestivé, je vhodné ho opakovat alespoň třikrát v rozmezí tří týdnů. Pro lepší výsledek se kúra provádí přibližně dvakrát do roka.

Boj proti tmavým skvrnkám

I v případě hnědých skvrn na hřbetech rukou existuje hned několik řešení. Nejlepší je, když zasáhnete co nejdříve po tom, co se skvrnky poprvé objeví. Ze začátku na problém celkem dobře zabírají depigmentační krémy, i když je třeba je užívat mnoho měsíců. Ovšem podle specialistky Ludviky Záhořové zejména u počínajícího problému a u osob mladšího a středního věku může při dlouhodobém užívání skutečně dojít k jejich vymizení.

ruce
Autor: Profimedia.cz

„U osob vyššího věku, pokud už je skvrnek více, je zase velmi účinný laser. Při zákroku pacientka pociťuje pouze jemné štípání. Pak ještě musí počítat s několikadenním otokem a zarudnutím, po zásahu laserem se vytvoří stroupky, které samy během dvou týdnů odpadnou, a pod nimi se objeví
vybledlé růžové oblasti. Ty se ovšem do čtyř týdnů po zákroku zcela vytratí a pokožka zůstane čistá a bez sebemenšího náznaku nevzhledných skvrn. Když žíly příliš vystupují nad povrch."

Novinka! Omlazení injekcí!
ruce
Autor: Profimedia.cz

Okolo padesáti let výrazně ubývá tuku na hřbetu rukou, kůže se ztenčuje a žíly začnou vystupovat na povrch. Jednoduchým řešením je rejuvenace, injekční omlazení rukou. Jedná se o aplikaci výplňového materiálu do podkoží hřbetu rukou. Kůže se tím zpevní, krásně vyhladí a vystouplé žilní
pleteně se stanou méně patrné.

Botox na ruce. Jak funguje?

Námi oslovená specialistka Ludvika Záhořová zákrok začala používat po

ruce
Autor: Profimedia.cz
zkušenostech svých kolegů z Paříže, kde se už tyto způsoby omlazení rukou používají o rok déle než u nás a jsou velmi oblíbené.

„Vhodným materiálem k vyplnění hřbetu rukou je buď kyselina hyaluronová, nebo hydroxyapatit. Velkou výhodou je, že přímo v injekční stříkačce je kromě účinné látky také složka, která ošetřovanou oblast znecitliví. Právě proto je toto „vyplnění“ podkoží jen minimálně bolestivé, po aplikaci se ruce ještě jemně masírují, aby se materiál rovnoměrně rozprostřel. Výsledek kosmetického zákroku je prakticky okamžitý.

U citlivějších osob se někdy vytvoří drobné modřinky, které do několika dní zcela vymizí. K tomu zákroku nejsou známy žádné kontraindikace, a ani nejsou nutná žádná zvláštní omezení. Efekt tohoto ošetření hřbetu rukou trvá jeden až dva roky, pak je nutné aplikaci opakovat," říká Ludvika Záhořová.

ruce
Autor: Poliklinika Na Národní

Autor: Jana Šlégrová, Kema