Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

6 kosmetických tipů, jak si nepustit mráz pod kůži!

24. února 2011 | 12:05

Zima nám dává zabrat nejen po psychické stránce, ale i po té fyzické. Naše pleť se jen velmi těžko vyrovnává s teplotními rozdíly a tak je třeba ji před mrazem chránit. Zaměřte se proto na speciální kosmetiku do mrazu. Zachráníte tak svou tvář a tělo před rozmary počasí.

1. Vlasy, koruna krásy

Asi každý vlasový stylista nebo kadeřník vám potvrdí, že právě v zimě vlasy dostávají pořádně zabrat. Vlasové vlákno se vlivem nízkých teplot oslabuje, vlas se začíná třepit, lámat a vypadávat. Celá kštice ztrácí na lesku a hebkosti. Je to přesně tím, že polovinu dne strávíte v čepici a vlasy se pak rychleji mastí nebo naopak elektrizují. Proto je důležité vlasům v zimě poskytnout speciální péči, která je vyživí a zároveň je ochrání před mrazem.

Náš tip: Šampon na vlasy na zimu, Winter shampoo, Alcina 208 Kč, Zimní ochranný šampon hair X, Oriflame, 79 Kč

2. Hebká pusa

O rty je třeba se také starat, ne jenom potřít balzámem a doufat v zázraky. Rty pravidelně ošetřujte peelingem, který seženete v drogeriích, nebo je alespoň jednou týdně nasucho vydrhněte zubním kartáčkem. Odstraníte tak suché šupinky a předejdete bolestivým zatrhlinám v jemné pokožce. Do kabelky si vždy uložte svůj oblíbený balzám na rty a pravidelně jej používejte, kdykoliv ucítíte na rtech jemné pnutí. Nejvhodnější jsou balzámy s obsahem rostlinných olejů.

Náš tip: balzám na rty s vůni kokosu, Ziaja, 49 Kč

3. Ruce, vizitka ženy

Na mrazivé počasí reaguje pokožka rukou různě. Většinou ale ztrácí svoji jemnost a projeví se její vysušení a podráždění. Přitom jsou to právě ruce, které si zaslouží speciální péči, protože pokožka na nich je slabší než na ostatních částech těla. "Doporučuji ruce často mazat výživnými krémy a jednou za čas si zajít třeba na parafínový zábal, který pokožku prohřeje a vyživí. Určitě není na škodu si doma pořádně namazat ruce olejíčkem, tím se pokožka krásně regeneruje", doporučuje manikérka Jana Kánská.

Náš tip: Zimní balzám na ruce, Alcina, 139 Kč

4. Na obličej hutný krém, místo lehkého

V létě se nám pokožka více mastí, proto je nám bližší lehčí konzistence krému, ale v zimě se situace mění. Zimní krémy nám dodávají tolik potřebnou hutnost a výživu, kterou v létě zas tolik nepotřebujeme, tudíž bychom na ně každé zimní období měli přesedlat. Krém by nás měl ochránit proti střídání teplot, větru a suchému vzduchu. Čím sušší pokožka, tím mastnější krém.

Náš tip: Hydratační pleťová maska Solutions Winter, Avon, 129 Kč

5. Zásobujte se vitamíny

Není nic lepšího, než když se na nepříznivé zimní počasí připravíte s předstihem. Zima nám síly, kterou máme našetřenou z teplých letních dnů, značně ubírá, proto bychom nějakou tu energii a vitamín C na imunitu měli mít v záloze alespoň v podobě tabletek. Nejen, že předejdeme různým negativním vlivům okolí, ale svoje zdraví a odolnost vůči mrazu si pojistíme.

Náš tip: Acerola (s vysokým obsahem vitamínu C), 195 Kč

6. Aby tělo netrpělo

Tělo v zimě dostává pokaždé zabrat. Pokožka je suchá a občas se i loupe. Zvolte proto do sprchy přípravek, který bude mít zároveň hydratační a vyživující účinek. A abyste nenechali nic náhodě, po každé sprše se poctivě namažte hydratačním tělovým mlékem. Suchá pokožka totiž někdy dokáže pořádně svědit a tím nám znepříjemňovat život.

Náš tip: Sprchový gel, Winter magic, Avon, 99 Kč

Autor: NBr