Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trvalá je zpět! Účes á la pudl je opět in

9. února 2011 | 06:06

Volné tričko v neonových barvách, sáčko s ramenními vycpávkami a hlavně trvalá aneb účes inspirovaný pudly na hlavě. Tak se chodilo v osmdesátých letech. A styl z dob komunismu se očividně vrací na scénu! Alespoň pokud platí pravidlo, že celebrity udávají módní trendy.

V osmdesátých letech se nosily různé věci, ale účes zvaný trvalá si pamatujeme asi všichni. Pokud žena chtěla mít styl a být za hvězdu, trvalé ondulaci se neubránila. Na hlavě ji měly i takové kapacity jako zpěvačky Kylie Minogue, Madonna a Mariah Carey.

Nosí ji i módní ikona Parker

Častokrát se vrátila nějaká móda, která už se někdy v historii objevila. Vypadá to, že trvalá je další, která se vrací na scénu. Například zpěvačka Dara Rolins ji měla na hlavě na Kadeřníkovi roku a hvězda seriálu Sex ve městě Sarah Jessica Parker byla nedávno v monstrózním účesu spatřena na ulici. Tato herečka je navíc známá tím, že diktuje módní trendy. Není tedy pochyb, že trvalá nabrala druhý dech.

Chceme to tak ale vůbec? Je sice pravda, že její opětovný nástup by měl být o něco méně drastický k dámským hřívám, vlny by měly být větší, uměle vytvořené drobné kudrlinky tedy už snad na ulicích potkávat nebudeme, ale i tak. Některé módní trendy by možná raději měly zůstat pohřbeny historií a nevracet se.

Autor: mivr, apk