Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sbohem žiletko! Vyzkoušely jsme depilaci cukrovou pastou!

1. června 2012 | 08:09

VIDEO: Určitě jste už slyšela o klasické depilaci voskem. Je tu ale i nová metoda, depilace cukrovou pastou! Tato forma cukru ale nevychyluje ručičky váhy, nekazí zuby, netloustne se po ní, spíše naopak. Ona totiž zkrášluje!

Blíží se léto. A s ním lascivní odhazování svršků (i spodků), opalování se, cachtání se u bazénu, promenáda v plavkách.

Když se naopak blíží zima, většina žen zajásá, že si konečně nemusí holit podpaždí každý druhý den. Ruku na srdce, koho to má sakra pořád bavit?!

Dejte sbohem strništi!

V létě je to ale bohužel nutnost. Ne každý bude totiž zvědavý na vaše týden staré "strniště". Takže mu dejte sbohem.

Já jsem se pro vás obětovala a vyzkoušela jsem depilaci cukrovou pastou v podpaždí, tříslech a na rukou. Obnáší to následující:

Video se připravuje ...
Redaktorka Eva zkusila depilaci cukrovou pastou • VIDEO: Lenka Chvostová

Odhodlat se. Nečíst si diskuse na internetu, jak moc to bolí a nebolí, jelikož to je nesmysl a každý člověk to cítí i vnímá úplně jinak. Týden nosit trička s dlouhým rukávem a nikde si nesvlékat spodní prádlo (což je asi ta nejtěžší část, že?)

V den D se dostavit na místo konání a hlavně se zbytečně nestresovat! Kosmetička vás vyzve, abyste si odložila a položila se na lehátko.

Šikovné ručky

Depilované místo vám kosmetička vyčistí a zasype pudrem proti podráždění pokožky. Poté rukou nanese teplou cukrovou pastu a začne roztírat. To je ta asi nejbolestivější část, jelikož pasta se na chloupky lepí a dost to tahá.

depilace
Autor: Profimedia.cz

Poté už na místo kosmetička přiloží speciální pásku a strhne. "Páska se může a nemusí používat. Mohla bych chloupky klidně strhávat ručně. Mně ale vyhovuje, na některých místech, používat pásky," říká kosmetička. Stejný postup se opakuje i při depilaci třísel.

Hana Koutská, kosmetička z Bomton Loft Studio, cukrovou pastu šikovně vytvaruje do malé kuličky, kterou mi na ruce rozetře a rychle, po směru růstu chloupků, strhává.

Cukr pro všechny

"Výhoda cukrové pasty je v její šetrnosti a  jednoduché manipulaci s ní," říká Hana Koutská. A opravdu. V jejích rukou se hmota mění v účinný depilační prostředek.

"Její výhoda je v tom, že stejně jako vosk, narušuje strukturu chloupku. Při pravidelném depilování chloupek slábne a dokonce může přestat růst úplně. Na rozdíl od vosku ale prý, podle toho, co říkají moje klientky, cukr méně bolí, a je vhodný pro diabetiky.

Depilovat se mohou nechat i osoby, které trpí ekzémy. Cukrovou pastou  lze navíc také odstraňovat i velmi krátké chloupky," dodává Hana Koutská.

A jaká je moje zkušenost?

Jsem nadšená. Myslela jsem, že to bude bolet. nebolelo. Domnívala jsem se, že chloupky porostou rychleji. Nerostou! K dnešnímu dni je to už desátý den a stále jsem se nemusela na depilovaných místech holit! Určitě tuto šetrnou depilaci doporučuji vše ženám a dívkám, které mají, stejně jako já, problémy ze zarůstáním chloupků. Moc se vám uleví!

Za spolupráci děkujeme Bomton Loft Studiu

Zkusila byste depilaci cukrovou pastou?
87,9%
12,1%
Děkujeme za Váš hlas!
327 hlasů
45 hlasů

Autor: Eva Dvořáková, Klena