Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tipy pro krásný a sexy dekolt

Fotografie
29. května 2010 | 12:13

Partie, která obvykle přitahuje pozornost mužů jako první. Mnoho žen pečuje úzkostlivě o tvář, krk, ruce a nohy. Na ňadra ale zapomínají. Jak se o dekolt postrat?

S ochablou kůží na hrudníku postupem času začne bojovat každá. A také s vráskami. Pokožka v těchto místech je mnohem hůře zásobena živinami, proto je citlivější a náchylnější k vysoušení. Z toho důvodu je třeba nedostatek přírody vykompenzovat kvalitní péčí.

Hydratujte

Aby byla pokožka krásná, musí být hydratovaná. Den by proto měl začínat tím, že kůži na prsou zvlhčíte pleťovou vodou, nejlépe v rozprašovači. Ideální je také růžová voda ve spreji. Na hydrataci nezapomínejte ani večer.

Masírujte

Nejlépe každý den byste si měla dopřát masáž, kterou zvládnete bez problémů sama. Postup je následující: nakapejte si do ruky tělový nebo masážní olej. Dlouhými táhlými pohyby rukou pak masírujte prsa od spodní linie ke klíční kosti. Rukou táhněte ve směru ležaté osmičky. Nezapomínejte ani na krk. Ten masírujte od klíční kosti směrem nahoru až k bradě.

Dopřejte si masku

Čas od času byste měla pokožku dokonale vyživit s pomocí masky. Vyzkoušejte třeba hydratující masku s jogurtem. Čtyři lžíce bílého tučného jogurtu smíchejte se dvěma lžičkami tekutého medu a jednou lžičkou citronové šťávy. Vzniklou směs naneste na obličej, krk a dekolt a nechte dvacet minut působit. Potom kůži opláchněte a ošetřte tělovým olejem nebo mlékem.

Mažte se

Vyzkoušet můžete i různé kosmetické produkty na zpěvnění a formování pokožky v oblasti dekoltu. Máme pro vás dobrou zprávu – účinkují. Ale musíte je používat dlouhodobě a pravidelně. Při každodenní aplikaci bude vaše kůže pevnější a odolnější. Speciální přípravky pleť vypínají, zvýrazňují kontury a dodávají pokožce tolik potřebný kolagen, který se s věkem bohužel ztrácí. Také hydratují a vyplňují drobné vrásky i strie.

Nezapomínejte na peeling

Jednou za čtrnáct dní byste si na něj měla vyšetřit čas. Mně osobně vyhovuje třeba peeling z mořské soli, který pokožku nádherně prokrví a zjemní. Jak na to? Hrst mořské soli namočte na dvě vteřiny do teplé vody. Tím se trochu zjemní. Následně s ní masírujte oblast krku, šíje, dekoltu a prsou. Uvidíte, jak bude vaše pokožka hebká.

Sprchujte se

Masáž sprchou vás nic moc nestojí a účinkuje spolehlivě. Kolem dokola a zdola nahoru sprchujte prsa studenou vodou (nebo aspoň vlažnou). Zkuste vydržet deset koleček. A opět nezapomínejte na hrudník. Ten střídavě masírujte teplou a studenou vodou.

Pozor na slunce!

Také kůži v oblasti dekoltu byste měla pravidelně mazat opalovacími prostředky s ochranným UV faktorem. Sluneční paprsky totiž urychlují vznik vrásek a pigmentových skvrn.

Nezapomínejte!

-    Nehrbte se. Když narovnáte záda a ramena stáhnete k sobě, vaše prsa se okamžitě pozvednou i bez push-up podprsenky.

-    Kupte si dobře padnoucí spodní prádlo. Pokud podprsenka nesedí správně, napáchá víc škody než užitku.

-    Cvičte. Posílíte tak podpůrné svaly a vaše prsa budou díky tomu pevnější. Vyzkoušejte třeba činky nebo kliky.

-    Jezte vitaminy a hodně pijte. Vaše kůže pak bude správně vyživená a zdravá. A to nejen na prsou.

 

Autor: amp, duš