Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sexy opálená: Tělo jako z bronzu…

Fotografie
5. května 2010 | 13:40

Existuje nějaký způsob, jak můžete být během krátké chvíle a aniž byste se pekla na slunci, nádherně opálená? Rozhodně! A ještě máte možnost volby.

Bleskový samoopalovací krém

Nejlevnější (samoopalovací prostředek pořídíte už kolem 100 Kč), a přitom rychlou cestou k nádherně zlatavé pokožce je samoopalovací krém, gel či emulze. Jak vám zajistí opálení? Buď v sobě zahrnují příměs betakarotenů, která dovede zabarvit pokožku podobně jako ořechová slupka, nebo obsahují látku zvanou dihydroxyaceton (DHA). Ta po nanesení na pokožce reaguje s aminokyselinami a způsobuje hnědé zabarvení. I domácí „samoopalování“ má ale svoje pravidla:

Jak krémy použít?

- Aby bylo opálení rovnoměrné, nejprve ošetřete kůži peelingem.
- Části těla, na kterých je pokožka tvrdší (paty, kolena, lokty), nekrémujte. Mohly by vám na nich vzniknout tmavé skvrny.
- Při aplikaci krému na obličej pak přetřete obočí a kořínky vlasů navlhčenou vatou. V opačném případě by se vám i tady mohly vytvořit tmavší skvrny.

Na co si dát pozor?

- Pokud máte nečistou nebo uhrovitou pleť. Krém by ještě více upozornil na vaše nedostatky.
- Před aplikací krému se nekoupejte. Snížila byste tak jeho účinek.
- I když se krém vsákne, neoblékejte na sebe hned oblečení z vlny, hedvábí nebo syntetických vláken. Ideální je tmavá barva. Některé přípravky totiž můžou zanechat na vašich svršcích nepříjemné skvrny.

Celistvý samoopalovací nástřik

Stačí si jen stoupnout a přibližně po deseti minutách bude vaše tělo bronzové od hlavy až k patě. V nabídce většiny kosmetických salonů bývají tři stupně nástřiků. Pokud je vaše pleť hodně světlá, pak se k vám hodí nižší stupeň. Budete vypadat přirozeněji.

Jak dlouho vám opálení vydrží? Obvykle pět až sedm dní. A na kolik vás vyjde? Cena za nástřik celého těla se pohybuje kolem 500 Kč. Nespornou výhodou je, že nepoškozuje pokožku.

Účinné solárium

Krásného opálení dosáhnete v soláriu už během dvou až tří návštěv. Problém ale je, že tento způsob opalování není příliš zdravý. Je to stejné, jako když se budete každou chvilku „opékat“ na slunci. Příliš časté a dlouhodobé vystavování se záření vede k předčasnému stárnutí pokožky a může způsobit rakovinu kůže.

Sem tam si ale opalovací kúru můžete určitě dopřát. V pošmourných dnech, kdy nám chybějí sluneční paprsky, vás dokonce může záření ze solária pozitivně nabít. Délku opalování konzultujte s vyškolenou obsluhou. Určitě vám ochotně poskytne všechny potřebné informace. Minutu slunění si můžete dopřát už od pěti korun.

Pozor na slunce!

Po opalování v soláriu se v žádném případě nevystavujte slunečním paprskům. Mohla byste se bolestivě spálit a zvýšit tak riziko onemocnění rakovinou kůže. Sluníčku byste se měla vyhýbat minimálně dalších 24 hodin od chvíle, kdy jste skončila se sluněním v „solárku“!

Trochu jiné sprchování

Nový sprchový gel Palmolive Naturals NutraFruit se pro vás brzy stane vášní, které nebudete moct odolat vy ani vaše pokožka. Jemný hydratační krém s vůní čerstvého ovoce si vás okamžitě získá. Doporučená cena je 59,90 Kč.

Autor: Alena Dušková