Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři jednoduché kroky pro krásnou a čistou pleť

4. dubna 2010 | 16:00

Toužíte po hladké, zářivé a dokonale čisté pleti? Můžete ji mít, stačí, když budete pravidelně dodržovat naše rady.

1. Pleť pravidelně čistěte
Pokožku byste si měla čistit ráno i večer. Odličovací přípravky odstraňují nejen make-up, ale i nečistoty, které vám během dne na pleti ulpěly, všetně odumřelých buněk z povrchu pleti. Co se stane, když pravidelnou péči zanedbáte? Vaše pokožka bude rychleji stárnout a vysychat. Mnohem dříve se vám na tváři objeví jemné rýhy a vrásky.

2. Nezapomeňte na tonizaci
Prvním krokem pro dokonalé odlíčení by měl být čisticí gel, emulze, nebo pleťové mléko. Nezapomínejte ovšem také na pleťové vody a tonika, kterými se pleť následně dočistí a zároveň zklidní a osvěží. Napomáhají také k lepšímu vstřebání krémů, čímž zvyšují jejich účinnost. Jednou týdně byste také měla použít pleťový peeling, který odstaní odumřelé buňky.

3. Naneste krém
Když je vaše pleť dokonale čistá, přichází na řadu pleťový krém. Nejpozději od třiceti let byste už měla pravidelně používat noční i denní. Čím je vaše pleť starší, tím by měl váš krém obsahovat více vitaminů a výživných látek. Pokud chcete docílit vyššího účinku, nanášejte pod noční krém sérum, které obsahuje větší koncentraci výživných látek.

Autor: duš, amp