Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vyzkoušeli jsme za vás: Vymývací "synchrone" trvalá vlasy nezničí

1. července 2009 | 09:02

Problém s jemnými vlasy, které za chvíli vypadají zplihle, má mnoho žen. Vyzkoušela jsem proto za vás nový typ trvalé. Do kadeřnictví se vypravila redaktorka Majka Vinická.

Potíže se svými vlasy jsem celý život řešila krátkým účesem. Jenže co dělat, když nechcete chodit ostříhaná na kluka, ale vaše vlasy přerostlé na ramena působí unaveně, zplihle, prostě nemožně?

Těžké rozhodování
Přiznám se, že zvolit řešení „trvalá“ nebylo tak jednoduché, jak to vypadá. Vzpomněla jsem si na svoje první zážitky z mládí, kdy jsem po zásahu kadeřnice odcházela domů s hlavou jako pudlík, celou cestu probrečela a v noci spala s kulichem, abych roztřepené kudrliny trochu narovnala. Ale protože jsem statečná holka, vyrazila jsem do Misha hair studio s nadějí, že se pokrok nezastavil ani před dveřmi kadeřnictví, a můj pokus bude mnohem úspěšnější než před dvaceti lety.

1. Kadeřnice Petra byla sympatická a milá a snažila se moje obavy z bláznivého pokusu co nejvíc rozptýlit.

2. Postup byl velmi podobný tomu, co znám. Petra mi celý proces trpělivě popisovala, připravovala mě na kroky, které budou následovat, a vysvětlila mi, že zásadní rozdíl je ve složení chemikálií, které se na tuto trvalou používají. Jsou totiž mnohem šetrnější a ohleduplnější, takže nezlikvidují vaše vlasy na několik měsíců dopředu.

Používané chemikálie sou ale mnohem šetrnější a ohleduplnější, takže nezlikvidují vaše vlasy na několik měsíců dopředu.
Autor: Michal Protivanský

3. Nevěřila jsem, že je možné vlasy po trvalé opravdu jednoduše vyfoukat dohladka, ale sympatická kadeřnice mě přesvědčila o opaku. Úprava účesu přitom nezabrala moc času.

Nevěřila jsem, že je možné vlasy po trvalé opravdu jednoduše vyfoukat dohladka, ale sympatická kadeřnice mě přesvědčila o opaku. Úprava účesu přitom nezabrala moc času.
Autor: Michal Protivanský

Domácí kouzlení
Že kadeřníci umějí s našimi vlasy zázraky, není nic divného, je to jejich profese, ale já jsem byla zvědavá, zda účes vydrží alespoň pár dnů a jestli ho vykouzlím i ve své koupelně. Mám střídavě kudrnatý a úplně hladký účes pomocí trvalé už téměř tři týdny a není problém si zvolený tvar upravit během své ranní koupelnové patnáctiminutovky. Vlasy se mi tolik nemastí, a jak říkala Petra, žádné odrůstání spálených vlasů se nekoná. Tento typ trvalé se totiž postupně během dvou měsíců prostě vymyje.

Poděkování Misha hair studiu, náměstí Míru, Praha, tel.: 222 511 955,  www.mishahairstudio.com

Autor: Majka Vinická, lena