Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krok za krokem k pěkným nehtům

14. dubna 2009 | 13:11

Už babičky nás učily, že pěkné ruce jsou vizitkou každé správné dámy. Nenechte se zahanbit a věnujte jim víc pozornosti. Vyplatí se to.

Začněte peelingem
Speciálním peelingem nejenže odstraníte z okolí nehtů přebytečnou kůžičku, ale zbavíte se také ošklivých nehtových šupinek, které by vám mohly zkomplikovat nanášení laku. Peeling si udělejte, zejména když budete plánovat lakování výraznějšími barvami.

Začněte peelingem
Autor: Dušan Křístek

Pamatujte na změkčení
Před úpravou nehtů si vždy namočte ruce na deset minut do misky s teplou mýdlovou vodou. Pokud máte problémy s kvalitou nehtů, použijte speciální roztoky, které jsou k dostání v lepších drogeriích, případně přidejte do lázně olivový olej.

Pozor, nestříhejte si kůžičku!
Po předcházející koupeli je pokožka okolo nehtového lůžka dostatečně změkčená, proto už její další úprava nebude problém. Přebytečnou kůžičku jemně zatlačte speciálním pomerančovým dřívkem. Nikdy ji neupravujte nůžkami – mohla by se zanítit.

Přebytečnou kůžičku jemně zatlačte speciálním pomerančovým dřívkem.
Autor: Dušan Křístek

Na řadě je tvarování
Nehty si upravte do požadovaného tvaru skleněným nebo papírovým pilníčkem. Pilníky z těchto materiálů jsou dostatečně šetrné. Pilujte vždy jedním směrem, aby se neštěpily jemné vrstvičky nehtů a aby se vám poté nehty nelámaly.

Nehty si upravte do požadovaného tvaru skleněným nebo papírovým pilníčkem.
Autor: Dušan Křístek

Jednou do týdne nehty vyleštěte
Použijte na to leštičku, která je běžně k dostání v drogeriích. Z nehtů odstraníte případné nečistoty a vyhladíte jejich povrch. Budou se vám krásně lesknout a také nanášení laku na hladký povrch bude jednoduší.

Používejte podkladový lak
Pokud máte problémy se štěpením a lámáním, případně máte v oblibě výrazné barvy, nezapomeňte použít i podkladový lak. Obsahuje živiny, které nehet vyživí, ochrání před zabarvením a vyhladí jeho povrch.

Pokud máte problémy se štěpením a lámáním, případně máte v oblibě výrazné barvy, nezapomeňte použít i podkladový lak.
Autor: Dušan Křístek

Vyberte si správnou barvu
Vaše nehty budou vypadat přirozeně, když je zkrášlíte jemným perleťovým lakem. Krátkým nehtům sluší i výraznější barvy. Lak začněte nanášet od středu nehtu a až potom pokračujte po stranách.

Lak na nehty Nail Polish, Dermacol, 59 Kč
Autor: archiv firmy

Krok poslední – krémujte!
Nezapomeňte si do své kosmetické taštičky pokaždé přibalit také krém na ruce. A to nejen ve studených měsících, ale i v těch teplých. Jednou za týden si je natřete silnou vrstvou krému a na noc si oblečte bavlněné rukavičky.

Naše tipy pro krásné nehty:

Autor: připravily: kov, mif, lena