Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaměřeno na oči

22. ledna 2009 | 12:45

Dokážeme s nimi skutečné zázraky. Odráží se v nich, co cítíme, spolehlivě jimi uhraneme muže, po kterém toužíme, vždyť kdo by svůdnému pohledu odolal?

Určitě tedy nechcete, aby krásu vašich očí narušily hluboké vrásky nebo opuchlá víčka.

Nejlepší péče pro nejcitlivější partii vašeho obličeje
Autor: Dušan Křístek

Jemná pokožka v okolí očí na vás jako první prozradí nedostatek spánku nebo stres. Není se čemu divit, že máte vrásky, kruhy pod očima nebo oteklá víčka. Pleť je totiž v této oblasti "silná" pouze půl milimetru. Proto také obsahuje minimální množství tukového vaziva, kolagenových vláken a stejně tak i potních a mazových žláz. Nemluvě o neustálém mrkání, které namáhá okolní svaly. Vznik vrásek je tedy skutečně jen otázkou času nebo genetických dispozic.

Správná péče
I když mají jemné vějířky v okolí očí něco do sebe a můžou být i roztomilé a zároveň známkou toho, že jejich nositelka je veselá kopa a stále se směje, je třeba proti nim co nejdříve zakročit. Pokud nechcete, aby se vám prohloubily, je třeba dodržovat několik pravidel:

* Začněte už při odličování, používejte především jemný odličovač a nezapomeňte: Nikdy si oči netřete příliš silně!

* Oční krém pravidelně používejte už po pětadvacítce ráno a večer. Pokud pociťujete napětí, tak se klidně mažte i během dne.

* Prsty lehce vklepávejte krém zevnitř směrem ven (tento postup funguje jako prevence proti otokům).

TIP
Na zakrytí kruhů pod očima vám skvěle pomůže tekutý korektor. Make-up na něj raději už nenanášejte, protože by vám spíše "ublížil", než prospěl. Celkově by to vypadalo nepřirozeně. Navíc se stává, že se make-up usazuje ve vráskách a ještě více je zviditelňuje, a po tom přece žádná žena netouží. Pokud máte hodně tmavé kruhy pod očima, použijte na jejich zamaskování korektor o odstín světlejší než make-up.

Vyzkoušejte cviky

Proti vráskám
Přiložte si palec do středu obloučku pod okem a ukazováček těsně pod obočí, jako byste znázorňovala brýle. Nyní oči hodně otevřete a pořádně mrkněte. Měla byste pocítit napětí v očním svalu. Poté přivřete oči. Není to báječné uvolnění?

Proti vráskám
Autor: Dušan Křístek

Proti pokleslým víčkům
Uchopte obočí mezi palec a ukazováček a jemným masírováním přecházejte zevnitř ven. Následně ho špičkami prstů jemně stiskněte směrem nahoru. Opakujte 4krát.

Proti pokleslým víčkům
Autor: Dušan Křístek

Na co nezapomenout...

...ve dvaceti

V tomto věku jde především o prevenci před vznikem hlubokých vrásek nebo ošklivých otoků. Stačit vám bude kvalitní oční hydratační krém s obsahem UV filtru.

* Oční sérum Anew Retroactive+, Avon, 369 Kč

* Aqualia Thermal oční, Vichy, 480 Kč

* Jemný odličovač očních partií, Eye make-up remover, Dermacol, 125 Kč

...ve třiceti

Po překlenutí třicítky potřebují vaše oční partie speciální přístup. Pravděpodobně se začínají objevovat nepříjemnosti jako kruhy pod očima nebo začínáte mít oteklé oči. Pokud potřebujete být rychle fit, použijte masku na oči.

* Rehydratační oční krém Hydro-Balance, Eucerin, 396 Kč

* Proti váčkům a kruhům pod očima NutriSkin Roll-On, Garnier, 209 Kč

* Vyhlazující oční krém Eye Control Cream, Dermacol, 189 Kč

...ve čtyřiceti

Bohužel už vám nezbývá nic jiného než hydratovat a hydratovat. Starosti a probdělé noci nad postýlkami vašich dětí se odrazily v kruzích pod očima a v hlubokých vráskách. Potřebujete produkty, které účinně vyhlazují a napínají jemnou pokožku v okolí očí.

* Oční krém pro omlazení pleti DNAge, Nivea, 299 Kč

* HyaluronFiller oční krém, Eucerin, 469 Kč

* 2-fázová omlazující péče o oční okolí Anew Ultimate, Avon, 499 Kč

...v padesáti

Padesátka na krku pro vás znamená intenzivnější působení proti vráskám a ztrátě vlhkosti. U extrémně suché pokožky se vyplatí používat na noc výživnější sérum. Nezapomeňte přitom také na oblast očních víček, které věnujte stejnou pozornost.

* Krém pro okolí očí a rtů Triple Action Soja+, Nivea, 199 Kč

* Rekonstituční péče proti stárnutí, Substiane oční, La Roche-Posay, 600 Kč
* Age Re-Perfect Pro-Calcium vyhlazující péče na kontury očí a rtů, L´Oréal, 379 Kč

Autor: připravila: kov; mif