Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nafukovací karimatka a spacák, které vás nezruinují. Vyzkoušeli jsme vybavení od ALPINE PRO

24. srpna 2020 | 10:00

Nemusíte být kdovíjací trempové, abyste v létě podlehli naléhání svých dětí a vydali se s nimi pod stan. Přece jen spaní pod stanem nebo širákem má své kouzlo. Bez vhodného spacáku a karimatky se však neobejdete. My jsme měli možnost v redakci vyzkoušet vybavení od značky ALPINE PRO. Jak jsme byli spokojení?

Jako dítě jsem si léto bez stanování nedokázala představit, ovšem musím se přiznat, že svým dětem jsem zatím tento zážitek nezprostředkovala. Tím, že máme čtyři děti s malými věkovými rozdíly, tak vždycky bylo nějaké „ale“ nebo „počkáme na příští rok“. Když se však tento rok naskytla šance otestovat spacák a karimatku, nejstarší syn byl štěstím bez sebe. Konečně postavíme stan a zažijeme dobrodružství!

Nafukovací karimatka má zabudovanou pumpičku

Vyrazili jsme tedy na prodloužený víkend k prarodičům do Záběhlic na Vysočině. Stan jsme postavili bez problémů, ale přiznám se, že chvilku jsme bojovali s nafouknutím karimatky. Přitom to není nic složitého, nepotřebujete k ní žádnou vlastní pumpičku. Karimatka se totiž nafukuje pomocí vnitřní „pumpičky“ umístěné ve své spodní části. Stačí jen šlapat a karimatka se nafoukne. Chce to ale trošku grifu, nešlapat ani moc rychle, ani pomalu, ale jakmile na to přijdete, máte karimatku nafouknutou.

Potěšilo mě, že karimatka je docela vysoká a je vyrobena z pevného materiálu. Za celou noc se nevyfoukla a spalo se na ni opravdu dobře. Tvrdost karimatky si můžete jednoduše regulovat tím, že ji přifouknete nebo upustíte. Můj syn narozdíl ode mne dává přednost spaní na měkčí matraci/karimatce.

V redakci jsme testovali spacák a karimatku od Alpine Pro
Autor: Redakce BPŽ

Mumiový spacák nás zahřál

Vzhledem k tomu, že jsme kempovali v sprnových teplotách, kdy ještě v noci bylo opravdu teplo, byl mumiový spacák od ALPINE PRO ideální volbou. Podle štítku je vhodný až do 0 °C. Pro naše účely tak byl naprosto dostačující, v teplejším by nám bylo moc velké horko. Pokud tedy plánujete pořídit spacák za rozumnou cenu a nehodláte s ním nocovat v horách, s ALPINE PRO nešlápnete vedle. Jak mně, tak synovi, se líbila svítivě zelená barva, která patří v outdoorovém vybavení mezi naše oblíbené. Spacák je skladný, váží okolo dvou kilogramů, takže vás při větší výpravě ani moc nezatíží. Synovi je deset let a testoval spacák v univerzální velikosti, kde měl sice ještě dostatek prostoru, ale zase tam nebyl zbytečně skrčený.

Desetiletý Kryštof byl ze stanování nadšený
Autor: Redakce BPŽ

Za nás oba produkty, karimatka i spacák, splnily všechny parametry, které od vybavení očekáváme. Tím, že nejsme žádní velcí turisté, by byla větší investice do vybavení pro nás zbytečná. ALPINE PRO tak nabízí velmi vyrovnaný poměr kvality a ceny.

Jen malá poznámka na závěr – příště bychom si pořídili ještě nafukovací podložku pod hlavu. Tu mimo jiné najdete také v nabídce ALPINE PRO. Celou nabídku pro kempování najdete na jejich stránkách.

Autor: Markéta Novák Matějková
Video se připravuje ...