Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drsný střet v Ulici. Jaký faul udělá Julie na starostlivého Evžena?  

Video se připravuje ...
5. dubna 2023 | 19:30

Seriál Ulice vypráví na TV Nova již několik týdnů příběh Kristýny, která se snaží vypořádat se se svými panickými atakami s pomocí koučky Julie Papežové. Evžen má o těchto terapiích své pochybnosti. A jak se nyní ukáže, nejsou úplně liché… Jak to mezi ním a Julií křísne právě kvůli její práci s Kristýnou? Co je pro Evžena signálem, že by se měli mít před Julií na pozoru? To napoví ukázka ze čtvrtečního dílu seriálu Ulice.

V seriálu Ulice, který vysílá TV Nova, se od začátku roku řeší jedno z velkých témat, jež se dotýká snad každého rodiče – duševní zdraví mladistvých a mladých lidí obecně. Blanka (Linda Rybová) a její partner Evžen (Martin Finger) se už pár týdnů strachují o Kristýnu, kterou ničí panické ataky. Snaží se jí pomáhat, jak jen mohou, jsou jí oporou, zároveň ji přesvědčují, aby se obrátila na odborníka a začala pod jeho dohledem užívat léky. Oba si prošli peklem závislostí, takže vědí, jak těžké je porazit toto prokletí a vrátit se do normálního života. To platí i v případě duševních poruch. Bez lékařské pomoci si s nimi člověk jen tak neporadí. Naopak se stav pacientů bude jen dál zhoršovat.

Kristýně doporučila jedna její známá terapeutku Julii Papežovou (Jitka Schneiderová). Ta jí sice tvrdí, že jí pomůže a společnými silami to zvládnou, ale má to malý háček. Julie není lékařka, nemá vystudovanou psychiatrii, byť se o tento obor hodně zajímá a prošla si různými kurzy. Po studiu fyzioterapie na vysoké škole se totiž začala zajímat také o alternativní medicínu, protože při své práci záhy narazila na limity té klasické. Přestože je hodně sečtělá a Kristýna jí naprosto důvěřuje, pro Evžena prostě není tím správným člověkem, který Kristýně skutečně pomůže. Podle něj by se měla Kristýna začít léčit klasickou cestou. Teď se mu bohužel potvrdí, že má pravdu. Jeho seznámení s Julií neproběhne právě nejlépe. Okamžitě mezi nimi dojde ke konfliktu, při kterém Julie bez mrknutí okem vmete Evženovi do obličeje věci, jež jsou argumentačním faulem. Asi není třeba ani dodávat, že Evženovi dojde, že je zle… Jak se to mezi nimi nečekaně vyhrotí?

Premiérové díly seriálu Ulice vysílá TV Nova od pondělí do pátku v podvečerním čase od 18.30 hod. S týdenním předstihem jsou divákům k dispozici na Voyo.

Autor: Martina Miláčková, tz