Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Top 5 dětských rájů na sněhu – Tyrolsko vede!

29. října 2015 | 12:59
Prezentace klienta |

Od skipasu zdarma až po celodenní hlídání dětí – nabídka lyžařských dovolených pro rodiny s dětmi láká na opravdu bohatou nabídku. Rozhodujícím faktorem pro správný výcvik nováčků na lyžích jsou především pestré zábavné atrakce, dětské sjezdovky a jiné. SnowTrex pro vás připravil 5 Top lyžařských středisek vhodných pro rodiny s dětmi.

1. Serfaus-Fiss-Ladis

Tyrolský lyžařský areál má již roky své místo v každém žebříčku, pokud se jedná o resorty vhodné pro rodiny s dětmi. Střediska v okolí Serfaus, Fiss a Ladis jsou v nabídce pro děti nepřekonatelné. S atrakcemi jako jsou dětská louka, Bertův dětský svět, Murmlipark, indiánský svět, dinosauří les na sjezdovce anebo dětský parkur se sněžným skútrem si děti v každém věku užijí pořádnou dávku zábavy a akce.

2. Ledovec Stubai

Sněžný svět BIG Family nad Neustiftem nabízí kompletní balíček pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií. Hlavní atrakcí je BIG Family Ski-Camp na ledovci Stubai s odděleným a s citem vybaveným dětským světem, cvičnými vleky, „mini zemí”, dětskou restaurací a vnitřní školkou v horní stanici lanovky Gamsgarten.

3. Meiringen-Hasliberg

Lyžařská houpačka v Berner Oberlandu má právo se pyšnit švýcarskou pečetí „Familien willkommen” (rodiny vítány). Skihäsliland je jedním z nejlepších dětských areálů Švýcarska, který nabízí mírné cvičné a zábavné svahy, kobercové vleky a vesničku s iglú. Kromě toho najdete v tomto oblíbeném středisku také rodinnou restauraci a zábavný „Junior Funpark”.

4. Zillertal Aréna

Zábavný maskot FUNty vítá nováčky na lyžích v místech Zell am Ziller, Gerlos, Krimml a Wald-Königsleiten. Velký žlutý slon je symbolem pro lyžařská střediska v údolí, která jsou vhodná pro rodiny s dětmi a nabízí velkorysý areál jak pro začátečníky tak i děti a má dokonce vlastní mateřské školy. Nabídku plnou akce pro celou rodinu rozšiřuje ještě Alpen-Achterbahn Aréna Coaster v Zellu.

5. Schmittenhöhe Zell am See

Schmitten je rodinná hora v Pinzagu. V dětském lyžařském světě si vyzkouší malí lyžaři své první krůčky na lyžích společně s drakem Schmidolinem a k dispozici jim je kobercový vlek a také dračí tunel. Na zkušenější děti čekají v „dračím parku” vlny a slalom s brankami. Jištěné sedačkové lanovky s dětskou pojistkou jsou zde také. Třešničkou na dortu jsou XXL funslope a zábavný areál s tratí, kde se můžete nechat natočit. Kromě toho najdete v Zellu mnoho oceněných dětských hotelů.

Toužíte po nezapomenutelné dovolené na horách? Vyzkoušejte pobyt v alpských iglú vesničkách!

Pokud chcete svůj pobyt na horách spojit s kulturními akcemi, zde vám přinášíme jejich přehledný soupis.