Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Půjdeš mi za družičku? Požádala žena skoro devadesátiletou babičku

8. srpna 2015 | 06:00

Když se řekne družička, snad každému z nás se vybaví mladá krásná žena, případně malá holčička s roztomilými šatičkami a květinami ve vlasech. Družička Betty ale boří veškeré stereotypy. Tuto roli totiž přijala na svatbě své vnučky.

Betty se zřejmě stala nejstarší družičkou na světě. Ve svých osmdesáti devíti letech ukázala, že datum narození je pouze číslo zapsané v rodném listě. Na svatbě vnučky Christine Quinn se zapojila do veškerých radovánek a ani na chvíli nezaostala za nejbližšími přáteli svatebčanů, kteří byli o dvě generace mladší.

"Když mě vnučka požádala, abych jí šla za družičku, nemohla jsem tomu uvěřit. Poté jsem se jí ještě asi desetkrát ptala, jestli si je svým rozhodnutím skutečně jistá," popisuje Betty deníku Huffington Post. Nechápala, proč chce její vnučka mít starou a ošklivou družičku.

Nečekala, že to přijme
Betty se stala ozdobou svatby.
Autor: bored panda

Christine přiznala, že nikdy nečekala, že její babička svolí k tomu, stát se družičkou. Není úplně extrovertní typ, kterému vyhovuje být středem pozornosti. Což na svatbě úplně nevyšlo, Betty si to ale náramně užívala a protančila s ostatními svatebčany celou noc. Novomanžela Patrika pořádně provedla po parketu. 

Podle nevěsty byl její den o to krásnější, že se stala Betty její družičkou. Během svatby měla vtipné komentáře a průpovídky (jak to některé babičky umějí), které byly pomyslnou třešničkou na dortu celé oslavy. Christine přiznává, že svou babičku obdivuje a snaží se sdílet její životní postoje a názory, aby i ona jednou byla pro svá vnoučata tou nejlepší, jakou si jen mohou přát.

Autor: red