Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 důvodů, proč může být stárnutí fajn. Užijte si život po padesátce!

  • Stárnutí je mnohem zábavnější, než si myslíte. A když už se mu nedá vyhnout, alespoň si ho užijte!
    3. března 2015 | 06:00

    Možná vám přibývající vrásky kazí náladu, ale doba, kdy celý svět adoroval mládí, je ta tam. Módní magazíny doceňují zralé krásky, modelky se odmítají nechat vyretušovat a obchodníci se mohou přetrhnout, jen aby zákazníky z řad seniorů zaujali. Stárnutí už zdaleka není smutné a obtížné. Naučte si užívat jeho kladů.

  • Slevy, kam se podíváš

    senioři, cestování, paříž
    Autor: Shutterstock

    Už od padesátých narozenin se můžete těšit ze slev, o jakých se vám dříve ani nezdálo. Třeba 50% na brýlové obroučky. Později se připojují další, a to nejen na léky, ale také i cestování apod.

  • Konec bezhlavého utrácení za šaty


    žena, zralá, senior, babička
    Autor: Shutterstock

    Módní novinky vás nechávají povětšinou chladnou. Víte, co vám sluší, a také víte, co se na vás nejvíce líbí vašemu partnerovi, takže nemáte potřebu s oblečením přehnaně experimentovat. Stejně vám všechny ty extravagantní kousky visí ve skříni. Proto se nebojíte investovat do černého kašmírového svetru, který budete nosit až do úplného roztrhání.

  • Nic nikomu nemusíte dokazovat

    babička, hudba
    Autor: Shutterstock

    Je už vám dost na to, abyste si zasloužila respekt a uctivé jednání, ať už jste šéfka velké firmy nebo prodavačka. Dokazovat komukoli cokoli jde už mimo vás. Víte, že už se nezměníte, a tak být sama sebou je to nejlepší, co můžete pro sebe a své okolí udělat.

  • Seděti blaho

    žena, senior
    Autor: Shutterstock

    Ve třiceti vás ten puberťák pustil sednout, protože si myslel, že jste v tom, a pěkně vás naštval, protože jste se akorát posledních pár měsíců trochu moc krmila. Dneska už jste ráda, že vás má za postarší a je dobře vychovaný. Stejně tak oceníte přednosti při nastupování do letadla, tramvaje, autobusu apod. A pokud si nejste jistá vychováním svých spolucestujících, zkuste zakulhat.

  • Máte rozum


    babička foto
    Autor: Shutterstock

    Už víte, že udělat si selfie, když šňupete lajnu kokainu nebo se líbáte s o dvacet let mladším manželem jiné ženy, není dobrý nápad. A všechny vaše nahé fotky byly pořízené na klasický foťák, takže vám je nikdo neukradne z mobilu. Ale vážně, ukázalo se, že starší lidé mají dar propojovat zdánlivě nesouvisející či nedůležité informace, a proto se také lépe rozhodovat. Například mají-li napsat posudek na podřízeného, nesoustředí se jen na jeho výsledky, ale také na jeho chování v kolektivu a schopnost týmové práce.

  • Potřebujete méně spánku

    žena, spánek
    Autor: Shutterstock

    Je vědecky prokázáno, že seniorům stačí až o 1,5 hodiny méně spánku než lidem ve středním věku. Takže i když jste byla celý život spíš noční ptáče, užijete si více denního světla.

  • Jste optimističtější

    žena, zralá
    Autor: Shutterstock

    Podle nejnovějších výzkumů mají starší lidé tendenci vnímat intenzivněji pozitivní informace. Jsou tak ve výsledku optimističtější a případné negativní stránky života pouštějí rychleji z hlavy. Stejně tak vidí v růžovějších barvách minulost.

     

     

Diskuse ke článku
.