Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Magická noc: Machálková potěšila nemocné děti

Fotografie
23. listopadu 2010 | 17:17

Za necelý měsíc proběhne velký benefiční koncert Magická noc Srdce pro děti. Jeho součástí je i nadační sbírka. Výtěžek z dárcovských esemesek, které můžete už teď posílat, poputuje na dětská oddělení čtrnácti českých nemocnic. Finanční příspěvek od vás udělá určitě velkou radost také dětem z nemocnice v Chebu, kam přijela potěšit malé pacienty i Leona Machálková a skupina Turbo.

Benefiční večer Magická noc pořádá s Bleskem občanské sdružení Život dětem a vysílat ho bude v přímém přenosu 15. prosince televize Prima. Výtěžek pomůže nejen chebské nemocnici, jejíž dětské oddělení by finanční injekci potřebovalo jako sůl, ale i dalším třinácti dětským oddělením.

Leona dala dětem svou fotku

„Nejvíce nás trápí staré vybavení. Potřebovali bychom nový nábytek. Starý rozvrzaný bychom nejraději vyhodili a vyměnili za moderní a účelný,“ řekl Blesku primář dětského oddělení chebské nemocnice Ondřej Čermák. Chebské dětské pracoviště je schopno pojmout maximálně dvacet sedm dětí, které zde podle slov primáře nemají takový komfort, jaký by si zasloužily.

Potěšit malé pacienty sem proto přijela i zpěvačka Leona Machálková, která dětem spolu se skupinou Turbo zazpívala několik známých dětských písniček. „Jako dítě jsem naštěstí moc nemarodila a v nemocnici jsem proto nikdy nebyla. Děti tady jsou velmi statečné a milé. Odjíždím s opravdu příjemným pocitem,“ svěřila se zpěvačka, která pak dětem rozdala své fotografie s věnováním a popřála všem brzké uzdravení.

Vystoupí Gott, Hapka i Pyroterra

Můžete buď nezištně přispět, nebo se se svou esemeskou připojit do soutěže o ceny, jako jsou byt, elektronika nebo zájezd… Nebojte se, ceny nejsou hrazeny z vašich příspěvků, jde o dary, kterými chtěla Srdce pro děti podpořit spousta firem.

Návod, jak zasílat dárcovské SMS naleznete ZDE.

Můžete také vyrazit přímo na koncert, lístky už jsou v prodeji a uvidíte vystoupení Karla Gotta, Leony Machálkové, Petra Hapky, Petra Koláře, Ewy Farné, Petra Bendeho, skupin Turbo, 5Angels, Libuše Vojtkové nebo semifinalistů talentové show Česko Slovensko má talent Mighty Shake a Pyroterra.

Autor: Kateřina Moravcová, mivrk
Video se připravuje ...