Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kam o víkendu? Poradíme vám, z jakého města můžete poslat Ježíškovi dopis!

  • Už máte napsaný dopis pro Ježíška?
    27. listopadu 2015 | 10:00

    Konečně jste se dočkali! První adventní neděle je za dveřmi a s ní i spousta předvánočních akcí. Snad v každém městě bude slavnostní rozsvícení stromečku, a pokud ne, určitě si na trzích budete moci dát dobrý svařák nebo sladkou palačinku. Pokud vás ale vánoční atmosféra neláká, máme pro vás i další tipy!

  • Prague Fashion Market

    Prague Fashion Market
    Autor: archiv firem
    Ať už se chystáte na honbu za vánočními dárky nebo si chcete jen udělat radost, určitě si nenechte ujít Prague Fashion Market, který se koná celý víkend v Pražské tržnici v Holešovicích. Haly 13 a 40 se promění na trhy, kde bude široká nabídka nezávislé módy a šperků malých i větších výrobců. Součástí celé víkendové akce je i Local Food Market. Více o akci se dozvíte zde.
  • Výstava betlémů

    Betlém
    Autor: Profimedia.cz
    K Vánocům neodmyslitelně patří betlém s Pannou Marií, Josefem a Jezulátkem. Vyrábějí se snad ze všech materiálů, na které si jen vzpomenete! A v Bělé pod Bezdězem se až do konce ledna koná výstava pouze těch papírových. Sbírka ale čítá na 700 kusů a mezi rarity patří třeba 3,74 metru dlouhý betlém. A  aby toho nebylo málo, patří mezi skutečné pamětníky, byl vyroben v roce 1933. Kromě něj zde ale najdete další druhy, třeba i ty s pohádkovými motivy, které potěší nejmenší návštěvníky. Více o výstavě se dozvíte zde.
  • Vánoční Tábor

    Vánoce
    Autor: Profimedia.cz
    V Táboře si adventní čas skutečně užijete! V pátek v půl páté večer zde bude slavnostní rozsvícení stromečku, ale tím to rozhodně nekončí. Následující týdny si zde budete moct užít kulturní akce, kterými bude třeba vánoční výstava v galerii, zábavný podvečer pro děti na Mikuláše nebo setkání s mobilní zvonkohrou. Za každé situace tak budete moct nasát nejen vůni punče, ale i pohodovou vánoční atmosféru. Více o programu se dozvíte zde
  • Na výlet k sousedům

    Vyrazte na trhy třeba do Vídně!
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli ale máte všechny vánoční trhy v naší kotlině "obkouklé" a znáte je jak vlastní boty, udělejte si výlet k jednomu z našich sousedů. Ať už to budou Drážďany, Vídeň nebo třeba Žitava, která leží kousek za našimi hranicemi, kromě toho, že tam nasajete kouzlo Vánoc, si tam také budete moci prohlédnout starobylé město a památky. A jestli nemáte auto, nezoufejte. Můžete si udělat pohodlně celodenní výlet vlakem, do Drážďan jezdí několikrát denně vlaky Českých drah. Vyplatí se to i na otočku, jízda trvá ani ne dvě a půl hodiny. Jízdenku si můžete rezervovat předem, a tak budete mít jistotu klidu a pohodlí, aniž byste se s někým museli prát o místo.
  • Na poštu za Ježíškem

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Už jste napsali dopis Ježíškovi? A poslali jste mu ho, aby věděl, kam doručit všechny dárky? Pokud ne, tak šup do toho a hlavně urychleně s tím na poštu, která mu to doručí! A taková přesně je v Třebíči. V Informačním a turistickém centru pak dopis odevzdáte a oni se postarají, aby se dostal do těch správných rukou. Stačí přání vložit do nezalepené obálky s adresou a známkou a hodit do truhlice pro Ježíška. A za odměnu ještě dostanete něco malého. Kromě toho si ale v Třebíči můžete prohlédnout staré historické centrum s Třebíčskou židovskou čtvrtí, která je zapsaná v UNESCO. Jako jediná samostatná čtvrť mimo území Izraele.

Klíčová slova:  rodina, děti, kam na víkend, vánoce, advent
Diskuse ke článku
.