Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zlatíčka 2015: Třetí cenu redakce získala nemocná Eliška

Eliška sice vypadá jak andílek, ale umí pořádně pozlobit.
26. května 2015 | 11:05

Ze soutěže jsme odkrojili další týden a pomalu se blížíme do finále! Nicméně máme ještě milou povinnost vyhlásit třetí redakční cenu. Zlatíčkem uplynulého týdne se stala Eliška z Benešova. 

Ve jejích třech a půl letech se s ní život příliš nemazlí, a tak jsme se rozhodli udělat jí radost dárkovým balíčkem dětské kosmetiky Ziaja. I když jí z očí vyzařuje optimismus a kulišáctví, nebyl pro Elišku její vstup do života příliš radostný. 

Přesně v jednom roce jí maminka na boku našla malou bouličku, která se bohužel projevila jako nádor. Lékaři tedy museli holčičce vzít celou levou ledvinu. "Eliška to všechno bere jako součást života. Je veselá, úplně v pohodě," popisuje maminka Margit Heřmanová.

Že to vše Eliška bere jako naprostou součást života, o tom svědčí i fakt, že dokáže zlobit stejně jako každé jiné dítě v jejím věku, jak říká její maminka. Kromě toho si začíná uvědomovat, že jí je spousta věcí povolena, čehož už umí hezky využívat. Také si ráda hraje, jejími favority jsou v tuto chvíli Doktorka Plyšáková a myška Minnie. 

Eliška sice vyhrála cenu redakce, bojuje přitom ale o mnohem důležitější vítězství. Příští týden ji čekají vyšetření, na kterých se ukáže, zda léčba byla úspěšná, či nikoliv. Kromě nádoru na ledvinách se jí totiž později objevily metastáze na plicích, takže jí musel být kus pravé plíce odebrán. V redakci jí držíme palce a gratulujeme! 

Jestli chcete vyhrát nejen cenu redakce, ale i hlavní výhru 30 000 korun, můžete se ještě pořád přihlásit zde

Autor: red