Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

3 důvody, proč si hrát s dětmi na schovávanou

Hra na schovávanou je pro vývoj dětí důležitá.
23. dubna 2014 | 06:00

Hra na schovávanou je jednou z nejpopulárnějších dětských her a jak se nyní ukázalo, je také jednou z nejdůležitějších pro jejich vývoj. Tady jsou tři důvody, proč si s dětmi občas na „schovku“ zahrát.

Hráli jsme ji všichni a děsně nás bavilo vymýšlet stále nové a nové důmyslné skrýše, které naši kamarádi nebo chudáci babičky a dědové či rodiče, ne a ne prokouknout. Hra na schovávanou je jednou z nejoblíbenějších dětských her a nyní se ukázalo, že je také jednou z nejdůležitějších při rozvoji dětských dovedností.

Hra na schovávanou je pro vývoj dětí důležitá.
Autor: Shutterstock.com
Posiluje postřeh a paměť

Hrajte si na „schovku“ už s vaším malým minkem. Nemusíte se schovávat vy, ale třeba oblíbená hračka. Skryjte ji před zrakem dítěte například pod deku a nechte jej, ať ji hledá. Díky tomu posílíte postřeh, paměť a také vytrvalost dítěte.

Odbourává strach z odloučení

Je vaše dítě doslova závislé na vaší blízkosti? Je čas nasadit právě hru na schovávanou, a to co nejdříve. Podle švýcarských vědců může právě tato hra pomoci překonat strach dětí z odloučení od matky. Vašim potomkům se pak bude snáze odcházet do školky a lépe budou snášet vaše odchody do práce.

Rozvíjí kreativitu a logické myšlení

Děti se sami pro sebe stávají „neviditelnými“ pokud si zakryjí oči. Právě hra na „schovku“ je ale učí být kreativnější, přemýšlet a nacházet nová a lepší řešení, logicky myslet a také předvídat.