Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 věcí, které neříkejte těhotné ženě aneb Jak nepřijít k úhoně

Tohle těhotné ženě nikdy neříkejte.
25. září 2013 | 15:05

Nedávno jsem mluvila se svou kamarádkou, která je v pátém měsíci těhotenství, ale vypadá, jako by měla rodit každou hodinu. Když jsem se jí rádoby vtipně zeptala, jestli to náhodou nebudou dvojčata, sekla po mě pohledem a s neskrývaným vztekem mi odvětila, že jestli se jí na to zeptá ještě někdo, bude hodně sprostá, stejně jako na toho, kdo jí bude chtít osahávat břicho. Tady je deset otázek, za které vás těhulka nebude mít ráda.

„Teď asi moc oblečení neseženeš, co?“

Když si to přeložíte, jasně z toho vyplývá „Tvoje oblečení je hrozné“. Jenže co si asi tak má obléct žena, která má na břiše posazený přinejmenším meloun a prsa by mohla konkurovat velikosti Pamely Anderson. Pokud tedy pro těhulku nemáte řešení její svízelné módní situace, tuhle otázku si odpusťte, však ona vám po porodu předvede, jak skvěle se dokáže oblékat.

Těhotná žena
Autor: Shutterstock.com
„Ty máš ale velké břicho. Kdy budeš rodit?“

V překladu to znamená „Jsi tlustá jako prase“ a všechny ženy to vědí. Poslední co chce těhulka slyšet je, že je obrovská, jednak to ví sama a jednak jí to na sebevědomí zrovna nepřidá.

Těhotná žena
Autor: Shutterstock.com
„Můžu ti sáhnout na břicho?“

Bříško těhotných žen je něco jako bříško Buddhy, láká k pohlazení a ruka je k němu doslova magneticky přitahována. Představte si ale, že jdete po ulici, jste na úřadě, v kanceláři nebo kdekoli jindy a každý kdo jde kolem, na vás sáhne. Jestli se vám při té představě dělá zle, pak věřte, že i na nastávající maminky z toho jdou mdloby. Takže ruce pryč od břicha!

Tohle těhotné ženě nikdy neříkejte.
Autor: Shutterstock.com
„Teď už ti společenský život končí.“
Ano, budoucí maminku čeká spousta bezesných nocí, místo v kavárně a na nákupech bude trávit čas na dětském hřišti a ze začátku si zřejmě moc večerních akcí neužije, ale proč jí to připomínat. Místo toho, byste mohli nabídnout pomoc s hlídáním a na vlastní kůži si tak vyzkoušet jaké to je.

„Budeš kojit, že jo?“

Pokud už položíte těhotné ženě tuhle otázku, vlastně nečekáte, že vám na ní odpoví jinak než nadšené „Ano“. Téhle otázky se jako čert kříže hrozí ženy, které na to mají jiný názor a rázem se tak ocitají na pranýři.

Těhotná žena
Autor: Shutterstock.com
„Bude to holka, viď?“

Tahle otázka jasně naráží na staré rčení, že holky ubírají na kráse, kdežto kluci na ní přidávají. Jasný překlad tedy zní „Nejsi zrovna krasavice“. Opravdu byste tohle chtěla říci kamarádce?

Komerční sdělení:

Chcete znát své plodné dny?