Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti u zpovědi: Jak si představují svůj ideální den

Zjistěte i vy, co by dětem udělalo největší radost
1. června 2013 | 06:00

Dnes je Den dětí a tak jsme se zeptali dětí našich redaktorek, co by chtěly k svátku, jak vidí svoje maminky a také na to, jak by měl vypadat jejich ideální den.

Každému potomkovi jsme dali tři stejné otázky a bylo zajímavé zjistit jejich reakce. Zjistili jsme, že dětská srdce touží po domácích mazlíčcích i výletech mezi zombie a také to, že i ti největší puberťáci vlastně svoje maminky milují.

1. Jaká je tvoje máma?
2. Co by sis přál/a ke dni dětí za dárek?
3. Jak by měl vypadat tvůj nejúžasnější den.

Antonie
Autor: archiv
Antonie (10 let)

1. Moje máma je hodná, spravedlivá a sportovní.

2. Nějaké překvapení.

3. Jít do aquaparku nebo iQ parku v Liberci. A vidět tetu Šárku.

Karolína
Autor: archiv
Karolína (13 let) 

1. Moje máma je šikovná, hodná, zábavná. Nic nevzdá a pomáhá nám se školou, když něco nechápeme nebo něčemu nerozumíme. Dárky mi dává skvělé, ty, které si přeju.

2. Abych nemusela chodit do školy. Místo toho jezdit do ciziny, navštěvovat kamarády a učila bych se, kdyby se mi chtělo. Také bych si přála ke Dni dětí navštívit pouť (Matějskou), jet do Disneylandu, jít do kina, nakupovat, prostě nějakou zábavu. Nebo jet na koncert One Direction, Justina Biebera.

3. Chtěla bych v tento den jet do Londýna, tam navštívit památky a koncerty. Jela bych tam s mými nejoblíbenějšími kamarády. A pak navštívit Francii – Eiffelovu věž v Paříži, zalyžovat si ve francouzských Alpách a taky se tam vykoupat. Klidně bych tam jela na rok.

Karel
Autor: archiv
Kája (9 let)

1. Hodná, milující, má ráda rodinu.

2. Přál bych si křečka džungarského a malé morče.

3. Hrát si s kamarády venku, vybíjenou, fotbal a hokej. Když je ošklivo, tak zůstat doma s mamkou, hrát na počítači nebo koukat na televizi a jíst u toho dobroty, třeba popcorn.

David
Autor: archiv
David (13 let)

1. Moje máma je hodná, sebejistá, ale občas zbytečně křičí.. Udělá pro nás všechno, i když chci kopačky a řekne, že zrovna nemá peníze... Většinou mi to koupí. Ani si neuvědomuju, jak je skvělá.

2. Přál bych si, aby mě měla máma furt ráda. A samozřejmě možná peníze (aspoň trochu).

3. Takže: Probudím se, máma mi udělá snídani a zaletíme spolu do Madridu podívat se na stadion Santiago Bernabéu (to je stadion mého nejoblíbenějšího fotbalového týmu Real Madrid), pak něco dobrého k obědu a pak se sejít s Christianem Ronaldem a zahrát si s ním fotbal... A pak letět zpátky s mámou a za všechno jí poděkovat!

Anežka
Autor: archiv
Anežka (13 let)

1. Občas hodná, ale občas má svoje nálady.  Je hodně ochotná a vždycky se na ni můžu obrátit. Mám jí hrozně ráda a za nic bych jí nevyměnila.

2. Přála bych si jít na Zombie walk (pochod zombíků po Praze) a to se mi snad splní. Přeju si to už několik let, ale letos půjdu poprvé.

3. Chtěla bych jít se svou dospělou sestřenicí Terezou na festival, kde by hrály Tři sestry, Divokej Bill, Sto zvířat a Tleskač. Slíbila mi, že mě někam vezme, až mi bude patnáct, ale to je až za dva roky. Moc se na to těším.

Autor: MAJ