Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující: Už i dvouleté holčičky podstupují kurzy krásy!

29. června 2012 | 06:27

Některé sotva vyrostly z plenek a ještě jsou závislé na dudlíku, už ale vědí, co obnáší sprejové opálení, falešné řasy a učí se provokativní modelingové pózy. Mánie dětských královen krásy dorazila z USA do Evropy!

V Anglii nedávno vznikla speciální akademie, kde se holčičky už od dvou let v jednodenním kurzu učí, jak se prodlužují vlasy, nalepují řasy a chodí na podpatcích.

Přihlásit se mohou i chlapci, omezení je jen ve věku: od 21 měsíců do 12 let. Samozřejmě děti se účastní v doprovodu rodičů, je to právě jejich touha po slávě a ambice prosadit svou ratolest.

Lektorka Pam (52) dětem, z nichž většina neumí ještě ani číst a počítat, vysvětluje: „Samozřejmě, nevyrazíte v podpatcích a nalíčené někam do obchoďáku, avšak na slavnostní příležitosti se vám tato průprava hodí, například na soutěž krásy,“ objasňuje užaslým nevinným tvářičkám.

A chystá se své rady demonstrovat na rok a devět měsíců staré (přesněji malé)  Freye Clutton, která sedí na okraji přehlídkového mola a dumlá dudlík.

Nikdy není dost brzo učit se být krásná

Vizážistka Chantelle Smith učí děti správně oblékat, česat se a pózovat
Autor: thesun.co.uk

Skupinka čtyřletých holčiček si zatím prohlíží modelky v módním magazínu. Pam má totiž za to, že dívky nejsou nikdy dost mladé na to, aby se učily, jak dobře vypadat.

„Žijeme ve společnosti, kde je kladen důraz na to, jak vypadáme, proto je dobré už pro malé děti, aby věděly, jak se o svůj vzhled starat,“ vysvětluje žena. „Naučit se chodit po mole dodá dívkám sebedůvěru. Nechci, aby už tak malé děti nosily make-up, to jim nutí jejich matky,“ dodává.

Pak dívkám trpělivě vysvětluje, jak mají vystupovat z auta v sukni, aby neodhalily své kalhotky.

Matky za dcery utrácí tisíce

Desetiletá Brodie Brockhurst vyšla maminku na 23 tisíc, aby se mohla kursu zúčastnit.
Autor: thesun.co.uk

Jednou z horlivých žaček je desetiletá Brodie Brockhurst. Do kurzu jí přihlásila její matka Gemma (27). Začala tím, že dcerce platí dvakrát měsíčně sprejové opálení v salónu.
 
„Brodie je přirozeně velmi bledá a snědší vypadá zdravěji,“ zdůvodňuje matka. Tento den jí vyšel na 23 tisíc korun. Z toho skoro 11 tisíc dala za priceznovské šaty pro dcerku v broskvové barvě, další částku stálo různé zkrášlování, kursovné a  přes 5 tisíc utratila za jízdné na tuto akci.

Holčičkám lepí umělé řasy a trhají obočí

Vizážistka Chantelle Smith (26) dohlíží u lekcí na správný dresscode, tedy vhodnou volbu oblečení a učí děti chodit a pózovat. Malá Freya se snaží, seč může, ale nejde jí to. Svírá mámu křečovitě za ruku a znenadání se rozpláče.

Malá Freya se na módním mole rozplakala
Autor: thesun.co.uk
Chantelle se stará i o veškeré zkrášlování, tedy upravuje  malým slečnám vlasy a dokonce voskem bez skrupulí trhá hustější obočí!

Na čtyřleté Roxy se vizážistka rozhodne demonstrovat, jak se nalepují umělé řasy. Holčička nevypadá zrovna nadšeně, spíš jí to vadí. Netrvá dlouho a z víček si je strhne. Ani vyčesané vlasy jí dlouho nevydrží.

Čtyřletá Roxy si umělé řasy po chvíli servala. Vadily jí.
Autor: thesun.co.uk

Vynikající student s falešným opálením

Úkolem  Chantelle je dále vysvětlit, jak si správně nanést falešné opálení: „Než začnete s aplikací, musíte si den předem udělat pealing pokožky a pořádně ji hydratovat krémem,“ radí. „Až si nanesete samoopalovací přípravek, oblékněte si jen lehké volné ošacení, aby se správně vstřebal,“ pokračuje se zasvěceným výkladem.

Jedenáctiletý Ryan Hayes statečně přetrpěl sprejové „opalování“ obličeje.
Autor: thesun.co.uk
Večer získají malí žáčci "školy krásy" certifikát, jak prospěli. Jediný chlapec v kurzu, jedenáctiletý Ryan Hayes, statečně přetrpěl sprejové „opalování“ obličeje, proto obdržel titul vynikajícího studenta. Je na to patřičně pyšný, ale ještě víc září jeho matka Kelly (31).

„Přivedla jsem ho, aby věděl, jak vypadat, když chodí na castingy. Make-up a opálení je pro chlapce důležité stejně jako pro dívky. Chci, aby se prosadil v showbyznysu,“ plánuje podle svých představ, stejně jako ostatní přítomné matky, hvězdnou budoucnost svého dítka.

Autor: INT, bak