Ozdobte je kromě typické polevy něčím navíc. Třeba HARIBO medvídky Goldbären, které chutnají malým a stejně tak i velkým a navíc jsou teď součástí jogurtu Olmíci, který se vám do receptu bude hodit taky.
Dali byste si k rodinné snídani něco opravdu výborného a vyrobeného s láskou? Pojďte strávit společný rodinný čas a dejte se do pečení skořicových šneků ozdobených medvídky Goldbären. Nejenom, že si báječně pochutnáte, zároveň si u zdobení procvičíte fantazii.
Ingredience na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 230ml vlažného mléka
- 1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky HARIBO Goldbären
- 60 g cukru krupice
- 20 g čerstvého droždí
- 60 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 1 vejce na potření
Ingredience na náplň:
- 125 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžičky skořice
Ingredience na polevu:
- 180 g cukru moučka
- 10 g másla
- 20 ml mléka
- 1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky Haribo Goldbären
- šťáva z půlky citronu
Postup:
Nejprve připravíme kvásek – do hrnečku dáme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít – trvá to přibližně deset minut. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, skořici a promícháme do směsi.
Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a nakonec kvásek. Těsto propracujeme, dokud se nebude lepit na okraje mísy. Poté přiklopíme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na hodinku a půl.
Mezitím připravíme náplň do šneků:
Rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr, skořici a dáme ztuhnout do lednice. Po 90 minutách vyjmeme těsto z mísy a vyválíme ho do obdélníku o velikosti cca 30x50 cm. Potřeme ho připravenou skořicovou směsí a zamotáme do rolády.
Tu nakrájíme na 3 cm široká kolečka a dáme na plech. Šneky necháme na plechu kynout dalších třicet minut a než je šoupneme do trouby péct, pomažeme je rozšlehaným vejcem. Troubu nastavte na 160 °C a šneky pečte 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu:
Do mísy prosejeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a zakapeme citronovou šťávou. Vše pořádně vymícháme do hladka.
Po upečení necháme šneky vychladnout, pokapeme je polevou a ozdobíme medvídky HARIBO Goldbären.