Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Skořicové šneky: Vyzkoušejte inovativní recept

20. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Přemýšlíte, jak strávit čas se svými dětmi a zároveň něco nového vytvořit? Zkuste společné pečení. Uvidíte, že to bude zábava a vaše děti si užijí nejenom společné chvíle, ale také se něco přiučí. Umotejte spolu skořicové šneky. A to nejen tak ledajaké. 

Ozdobte je kromě typické polevy něčím navíc. Třeba HARIBO medvídky Goldbären, které chutnají malým a stejně tak i velkým a navíc jsou teď součástí jogurtu Olmíci, který se vám do receptu bude hodit taky.

Dali byste si k rodinné snídani něco opravdu výborného a vyrobeného s láskou? Pojďte strávit společný rodinný čas a dejte se do pečení skořicových šneků ozdobených medvídky Goldbären. Nejenom, že si báječně pochutnáte, zároveň si u zdobení procvičíte fantazii.

Ingredience na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 230ml vlažného mléka
  • 1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky HARIBO Goldbären
  • 60 g cukru krupice
  • 20 g čerstvého droždí
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 vejce na potření

Ingredience na náplň:

  • 125 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice

Ingredience na polevu:

  • 180 g cukru moučka
  • 10 g másla
  • 20 ml mléka
  • 1 lžíce vanilkového jogurtu Olmíci s medvídky Haribo Goldbären
  • šťáva z půlky citronu

Postup:

Nejprve připravíme kvásek – do hrnečku dáme vlažné mléko, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít – trvá to přibližně deset minut. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbytek cukru, skořici a promícháme do směsi.

Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a nakonec kvásek. Těsto propracujeme, dokud se nebude lepit na okraje mísy. Poté přiklopíme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo zhruba na hodinku a půl.

Mezitím připravíme náplň do šneků:

Rozpustíme máslo, do kterého přidáme cukr, skořici a dáme ztuhnout do lednice. Po 90 minutách vyjmeme těsto z mísy a vyválíme ho do obdélníku o velikosti cca 30x50 cm. Potřeme ho připravenou skořicovou směsí a zamotáme do rolády.

Tu nakrájíme na 3 cm široká kolečka a dáme na plech. Šneky necháme na plechu kynout dalších třicet minut a než je šoupneme do trouby péct, pomažeme je rozšlehaným vejcem. Troubu nastavte na 160 °C a šneky pečte 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu:

Do mísy prosejeme cukr, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, lžíci vanilkového jogurtu Olmíci a zakapeme citronovou šťávou. Vše pořádně vymícháme do hladka.

Po upečení necháme šneky vychladnout, pokapeme je polevou a ozdobíme medvídky HARIBO Goldbären.