Neděle 22. prosince 2024
Svátek slaví Šimon, zítra Vlasta
Zataženo, déšť 5°C

Co upéct, když dojdou nápady? Tip na snadný a rychlý recept s novou ORION čokoládou

25. října 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Známe to všechny. Je víkend, čas na to upéct něco dobrého, ale nechce se nám pořád dokola točit ty čtyři stejné oblíbené buchty. Receptů všude plno – v kuchařce, od kamarádek i na internetu, ale možností je tolik, že nakonec stejně skončíme u jedné z osvědčených klasik. Ale nezoufejte, máme tu pro vás recept na výbornou neotřelou dobrotu, kterou si ihned zamilujete!

Hrušková sezóna je v plném proudu a byla by škoda toho nevyužít! Než se pustíte do zavařování a manžel do vypalování, schovejte si pár buclatých hruštiček na pečení. Díky své nasládlé chuti a měkké konzistenci se tohle ovoce hodí naprosto do všeho. A právě hruškový chlebíček z mléčné čokolády je přesně to, čím uspokojíte rozmlsané děti i nedělní návštěvu.

Potřebujeme:

Na těsto

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 70 g másla
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 75 g cukru moučka
  • 70 g mandlové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 2 menší hrušky (oloupané, bez jádřinců)

Na polevu

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 9 g rostlinného oleje
  • 5 g pražených sekaných lískových oříšků

A jak na to?

Mléčnou čokoládu s máslem dáme do mísy a rozpustíme. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do husté pěny. Z bílků s druhou polovinou cukru ušleháme pevný sníh. Mandlovou moukou smícháme s práškem do pečiva a solí. Do žloutkové pěny přimícháme čokoládu s máslem, pak připravenou mouku, a nakonec po částech stěrkou opatrně vmícháme ušlehané bílky. Část těsta vlijeme do připravené formy, poklademe na poloviny nakrájenými hruškami a nalijeme zbylé těsto. Chlebíček pečeme na 170 °C a cca 35 minut.

Po vychladnutí si připravíme polevu – rozpustíme čokoládu (na cca 40 °C), přidáme olej a mícháme, dokud se hmota nespojí. Nakonec přisypeme oříšky a opět dobře promícháme. Polevou ozdobíme hotový chlebíček.

Jeden recept 3x jinak!

Mléčná čokoláda na vaření použitá v receptu je jedna ze dvou žhavých novinek od ORIONu. Zaujme především svou jemností, čímž skvěle doplní nasládlou chuť hrušek v chlebíčku. Pokud jste fanoušky spíše intenzivní čokoládové chuti, vyzkoušejte Extra hořkou variantu, která díky svému vyššímu podílu kakaa povýší každý dezert na novou úroveň.

Autor: Nestlé Česko s.r.o.

Společně s dnes již kultovní tradiční čokoládou na vaření ORION tak tvoří trojici, ze které lze vykouzlit jeden dezert hned na tři rozdílné, ale stejně lahodné způsoby!

Takže pokud příští víkend náhodou zase skončíte u bábovky, dejte jí šmrnc troškou polevy z ORION Mléčné čokolády na vaření a nikdo vám neuvěří, že jde o stejný recept.

Další inspiraci nejen na víkendové pečení najdete na zadní straně obalů těchto čokolád nebo na webu www.orionpeceni.cz.